• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
професионал - специалист
Помощ,приятели!Тригодишния ми син страшно ми барника по компа, и естествено в резултат на това най накрая успя да "скрие" някъде папка и няма откриване - обърнах наопаки всички папки и няма!Случвало се е досега да попремести тук там, ама след малко ровене из компа я открия, но сега [-X .Тази не беше много важна ,но ако ми пипне "работните" ще стане страшно!Някои да има идея къде да търся (в кошчето няма) без да правя възстановяване на компа, или как мога да заключвам папки и да ги предпазвам от вмешателство?
yasen22 - напреднал
Може да е вкарана в друга папка. Става много лесно само с местене на мишката. За да я намериш трябва да отвориш абсолютно всички други папки. Поне на мен ми се и случвало това. Но не мога да ти кажа как да ги заключваш.
професионал - специалист
професионал написа:
обърнах наопаки всички папки и няма!Случвало се е досега да попремести тук там, ама след малко ровене из компа я открия, но сега [-X
Това го правих!
yasen22 - напреднал
Тогава остава да е отваряно кошчето и от там да е изтрита и изгубена безвъзвратно.
Johny - майстор
Линк:
http://www.google.bg/search?hl=&q=%D0%B ... 0%BD%D0%B5
Ако и знаеш името ще я откриеш с бутона Searh, или ако не си местил други папки, цъкни на бутона Undo и тя ще се върне на старото място.

Прикачен файл

0.jpg
0.jpg (113.57 KиБ) Видяна 3342 пъти
Brave - специалист
Независимо, дали ще си намериш папката или не, те съветвам да му направиш на сина ти един "Guest" акаунт. Като го пускаш на компа да си играе, му влизаш с този акаунт. Каквото и да цъка, поразия няма да направи. На твоя акаунт му сложи парола и си сложи отметката на скрийн сейвъра, да те връща на логон скрийна. Не е зле да намалиш и времето за влизане в режим скрийн сейвър на минута-две. Това ще намали шанса малкия да ти докопа важната информация, докато правиш кратка почивка например. Така ще ти е горе-долу защитена машината от поразии. Вярно, досада е да пишеш парола всеки път, ама и по принцип е добра практика да няма потребителски акаунти без пароли.
naB4o - специалист
И ако все пак малкия е натиснал SHIFT+DEL има софтуер, който връща изтрити файлове, папки и т.н.
При тази операция, ако нещо е презаписано върху секторите, от които е изтрит файла, той се връща поразбит и много често, нечетяем.
inspo - майстор
Има и вариант папката да си е там но ти да не я виждаш.
Ако я е скрил. И не ти е отметната опцията да ти показва скритите папки.
Това става като влезеш в произволна папка-
tools/ folder options/ view/ show hidden files and folders

А папката се скрива разкрива от отметката hidden

В моя случай съм с XP

Прикачен файл

Untitled1.JPG
Untitled1.JPG (98.41 KиБ) Видяна 3297 пъти

Прикачен файл

Untitled2.JPG
Untitled2.JPG (49.42 KиБ) Видяна 3297 пъти
професионал - специалист
Jony,благодаря -вече си заключих копия от всички папки,но тази не можах да я намеря (и с метода на инспо),къде трябва да напиша името за да я търси ?
Прикачен файл:
ScreenHunter_001.gif
ScreenHunter_001.gif (104.17 KиБ) Видяна 3270 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Изчезнала папка!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: