• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ba6ticata - специалист
Допустимо ли е разширителния съд да го вържа(най-отгоре) с тръба която да ми слиза до мазето,т.е. където ми е и котлето,за да може при допълване на системата по изтичане на вода от тази тръба да определя дали е пълна?
LazarGanev - "Велик майстор"
За сигнална тръба ли говориш? Да, така се прави. По-добре да направиш затворена система - ако трябва извикай някой
ba6ticata - специалист
Самото наименование отворена система ми се струва по безопасна и затова се спрях на нея.Доста прочетох и по двете системи,за различните защити,но така или иначе нали във всеки един момент може да се премине към всяка една от тях.Все пак съвет - коя е по надеждната и има ли фрапираща разлика при преустройството?
batkotony - специалист
Имай предвид,че ако водната риза ти е стоманена,а не чугунова е направо задължително да си с отворена система за да се избегне раздуването на ризата.Всичко останало е въпрос на лично предпочитание...
Christo - майстор
Не е правилно да разделяме котлите на чугунени и стоманени, а на фабрично изработени и тип "направи сам". За направи сам и аз бих се спрял на отворена система, защото нищо не се знае :lol: За фабрично изработените се предполага, че са изпитвани и сертифицирани за определено налягане. Четем в проспекта на котела какво пише. Ако позволява работа в затворена система, правим я затворена. Има няколко предимства.
ba6ticata - специалист
Смятам да използвам котле ПРИТИ с мощност 18kw.като след полунощ(когато всеки го мързи да слага дърва)подгряването да продължи с термопомпа.Системата ще служи и за охлаждане и затова ще използвам водни конвектори.
batkotony - специалист
Christo написа:
Не е правилно да разделяме котлите на чугунени и стоманени, а на фабрично изработени и тип "направи сам". За направи сам и аз бих се спрял на отворена система, защото нищо не се знае :lol: За фабрично изработените се предполага, че са изпитвани и сертифицирани за определено налягане. Четем в проспекта на котела какво пише. Ако позволява работа в затворена система, правим я затворена. Има няколко предимства.
Точна формулировка! :wink:
ba6ticata написа:
Смятам да използвам котле ПРИТИ с мощност 18kw.като след полунощ(когато всеки го мързи да слага дърва)подгряването да продължи с термопомпа.Системата ще служи и за охлаждане и затова ще използвам водни конвектори.
За котлетата "Прити" специално е упоменато,че системата трябва да е отворена...
LazarGanev написа:
:-D
Нещо прекалено самоуверен го даваш,Лазаре... :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за отворена система за водно отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: