• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
toraibata - специалист
Моля някой специалист да погледне снимката на това радио. Дадох кутията на един майстор да я прави . Той я донесъл погледнах я хареса ми . Но не можах веднага да го правя и сега вече имам време и съм го форсирал .Но забелязах че по кутията има бели точки .Дупките от дървоядите не са били запушени и сега не мога да го довърша .Аз съм радиоотехник не съм се занимавал с дърводелски работи.
Изображение
Затова мола за съвет как да го направя.
Stefan2000 - специалист
Интересно радио. Каква марка е? :?
Значи дърводелската работа вече е свършена?
По повърхноста поне в дясно си личат още неравности. Белите точки вдлъбнати места ли са, или е китвано с нещо бяло? За претупване на работата си има кит за дърво в определен цвят, а и в последствие може да се ретушира с байц. Но това трябва да стане преди лакирането.
И аз съм се захванал с един Кьортинг. Свалих му целия лак, но около едното копче фурнира се е протрил, и никога няма да може да стане като оригиналния. Сега дилемата ми е, дали да префурнировам цялото радио, но знам какви са рисковете, и моето е с такъв заоблен горен ръб. А на всичко отгоре другите ръбове са от заоблен видим масив, така че фурнира ще трябва да се полага м-у тях и на тяхното ниво.
Имаш ли някакви идеи за подходящ плат за пред високоговорител?
lyubohar - майстор
В мосю Бриколаж продават едни блокчета твърд да речем восък.В различни цветове.
Използва се за запълване на дефекти по мебели.
Взема се в ръка малко парченце ,мачка се докато омекне и се запълва с него дупката.
След това може да се полира.
toraibata - специалист
Някакво име имали си това нещо или поне някаква цена дай да го търся по нея.
rum_sz - специалист
lyubohar написа:
В мосю Бриколаж продават едни блокчета твърд да речем восък.В различни цветове.
Използва се за запълване на дефекти по мебели.
Взема се в ръка малко парченце ,мачка се докато омекне и се запълва с него дупката.
След това може да се полира.
Това меко ли остава после ,или може да се шкурка.? Каква е цената на едно блокче?
lyubohar - майстор
На твърдина е като обикновен твърд черен шоколад.
В ръка като се мачка омеква и след това си се втвърдява до първоначалното
състояние.Няма нужда да се шкури.Отрязва се с остро ножче.
Не помня колко струва.Мерака цена няма. :lol:
Иначе може с кит.Има на същата фирма.Пак в цветове.
Но кита ако не го употребиш се втвърдява и го хвърляш,а това си стои.
toraibata - специалист
Благодаря днес един приятел ми донесе един кит за дърво . Запълних дупките от едната страна .След 2 часа върху всяка дупка капнах по капка йод . Сега не личат толкова . Мисля да запълня всичките така . Имам по радиото повече работа. Пък като се оравои времето ще я занеса на набора да си я оправя . Там си е дърводелска работилница оимат си хората машини шлайф .А този външен виод няма да му пречи на работата.
shotik - майстор
Когато го носиш за нова поправка ,предварително в тези дупки налей някакъв препарат срещу дървояди и тогава да се обработи.
Stefan2000 - специалист
Йода сублимира. Ползвай друг оцветител.
  • 1
  • 2

Тема "Възстановяване на кутия на радио." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: