Всички имаме коли, нали ?
jekasus - майстор
stiv1961 написа:
Такива стоки трябва да ги забранят със закон. Между другото тази вечер в новините споменаха нещо за торент-тракерите и некви стоки ама не разбрах много, че го хванах накрая.
АСТА1 АСТА2
stiv1961 - майстор
jekasus написа:
АСТА1 АСТА2[/quote]
stiv1961 - майстор
DMN написа:
http://www.youtube.com/watch?v=aN_fOIHbJd8
Да бе, това го дават и по нашите телевизии/ преведено/
симо картона - помощник
Подариха ми за коледа такова.Не върши работа.Вътре съдържа 20 бр батерии по 1.5в.До колкото знам няма такива аку елементи.Утре ще го отворя пак и ще напиша какво пише на батериите.Гугъл няма мнения нито за тях нито за продукта mighty jump.Според мен това са 20 бр алкални батерии.Цената му е около 80 лв.Ще го снимам но не знам как да сложа снимките.Мисля,че за направи си сам това е важно,а и е насочено към хора,които не могат в момента да си купят акумулатор.Това е измама.
Chefo77 - майстор
А някой може ли да даде разумно обяснение как 12 волтова система зарежда 30 волтов акумулатор :?
Brave - специалист
Вероятно са акумулаторни елементи по 1.2 волта, свързани в два пакета по 10. Или всеки два елемента са свързани паралелно. Така стават общо или 12 волта. Алкални батерии не са, защото ако ги включиш да се зареждат ще има "пук".
fox_vt - майстор
Само дето има една малка уловка ако са 12 волта няма да протече никакъв ток към акуто щото то е над 12 волта.Макар че ак батерии държат 1,2 волта при товар а иначе напрежението им е по високо на празен ход по скоро наистина са свързани последователно за да генерират някакъв ток към акуто и после като се включи копчето за зареждане се превключват паралелно.
симо картона - помощник
Сега го премерих пак и си е 30 волта.На батерийката вътре пише:Ningli lr6 am3 1.5v.alkaline battery.mercury&cadmium free.WARNNING:do not dispose of in fire,recharge,put in backwards,mix with used or other battery types-may explode or leak and cause personal injury.Баджанака ми има същият подарък,който пробвахме на паднал акумулатор,и не върши никаква работа.То на пълен акумулатор за какво ти е.
fox_vt - майстор
Мдаа значи копчето включва батериите които не са презареждаеми и те подават ток вероятно от рода на мА към акумулатора,а след като се превключи копчето на зареждане то прекъсва връзката към батериите.С две думи измам в красива опаковка :lol:

Тема "Майти Джъмп - поредния балон или истина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: