• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте на всички!Имам следния казус миналата година направих едно малко заведение в един парк, понеже терена не беше равен се наложи да направя дървен подиум!Получи се добре направих подиум с размер 10м на 5м общо 50 кв.м. Върху така направения подиум купих и сложих шатра 50кв.м. от алуминиеви профили но при първият ураган не е за обяснение какво се случи!както и да е закърпих положението до края на сезона някак.Тази година сам решил да направя дървена постройка нещо като навес!Та идеята ми е да помагате със съвети как да я направя върху съществуващия вече подиум защото бая нерви и труд хвърлих по него.Искам навеса да е от дърво и да е устойчив на неблагоприятните условия през лятото, покрива по възможност да не е от керемиди а от нещо по евтино и лесно за направа!Ще съм благодарен за всякакви препоръки и мнения! Благодаря предварително
tetomaster - специалист
Дай някакви снимки,скици.
Разполагам с тези на тях тъкмо съм завършил подиума
Прикачен файл:
Photo0032.jpg
Както писах лицето е 5 метра а отстрани е 10 метра!Ще съм благодарен за всякакви мнения
peterdimov - специалист
Колега,мисля че този подиум,макар да е красив,няма да може да носи навес от масивно дърво и двускатен покрив.
vipltd - специалист
Подиума не е длъжен да му носи навеса.
Просто стъпките на навеса ги фундирай извън подиума.
А тези ширина спокойно може да се реши с двускатен покрив и битумни керемиди.
И понеже навеса е открит,за по-сигурно си направи двойно било,като първото остава за циркулация на въздух , срещу евентуален вятър.
Последна промяна от vipltd на пон яну 30, 2012 11:50 am, променено общо 1 път.
tetomaster - специалист
vipltd написа:
Подиума не е длъжен да му носи навеса.
Просто стъпките на навеса ги фундирай извън подиума.
А тези ширина спокойно може да се реши с двускатен покрив и битумни керемиди.
И понеже навеса е открит,за по-сигурно си направи двойно било,като първото остава за циркулация на въздух евентуално вятър.
+1
И да добавя, концепцията вече я имаш.
А някой може ли да ми го покаже на снимков материал как изглежда това нещо за да добия представа.И да и аз мислех стъпките на навеса да са отстрани на подиума.Дайте съвет и за тях ако е възможно все пак съм аматиор
vipltd - специалист
Ето една снимка.При теб трябва да се направят малко корекции.
Билото ще го оставиш отворено,като отгоре се прави допълнително шапка.
А стъпките ги отлей ,като в бетона монтираш широчка шина с дупки за прихващане/или планки/.
Съобразявай се с размерите на дървения материал,който ще купуваш.

Прикачен файл

ss.JPG
ss.JPG (20.98 KиБ) Видяна 6247 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Помагайте за направата на дървена постройка за заведение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: