• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Това изглежда супер но направата му май ще е доста сложна.Колкото до стъпките ще трябва да ги правя върху земя защото няма площадка а и не ми позволяват да направя за да не нарушавам същността на парка.
vipltd - специалист
Ориентирай се за принципа,а дървения материал при тебе може да не е толкова идеално рендосан.
Стъпките са по кофа бетон в земята,няма и да се видят .
При напускане ,терена може да се възстанови,ако парка не е твой.
tetomaster - специалист
Ето това е двойно било

Прикачен файл

1214575264_Double, metal roof.jpg
1214575264_Double, metal roof.jpg (114.31 KиБ) Видяна 5930 пъти
Точно такова нещо ми трябва да направя!Аз виждам нещата така: Правя стъпки на 0 на 4м на 8м и на 10м от двете страни на дългата като отзад правя и една междинна на 2.50м на лицето от пред няма как защото е входът интересуваме гредите които ще съединяват двете страни ако са на 5 метра дълги ще държат ли този покрив и стабилно ли ще е защото ако сложа колони вътре отиде пространството за масите
vipltd - специалист
Всъщност копираш скелета на шатрата,но с дървена конструкция и с по стабилни връзки.
Няма нужда от средни колони.
На първата снимка виж как са елиминирани средните колони./изрязаните,стърчащи надолу/.
За покрива,използвай снимката на колегата.
Да така става идеално!Дай и съвет с каква дебелина греди да използвам за конструкцията.И с какво да покрия покрива от снимката ми стана ясно че под покритието на покрива мога да го направя с дъски
vipltd - специалист
Икономичния вариант за покрива е OSB плоскости,минимум 3 мм хидроизолация и битумни керемиди.Най-добре ще изглежда ,така ,както е на снимката.
Още по-на сметка ще ти е с битумно покритие с посипка/на рула от по 10 м2/,но естетически няма да се връзва с парка и зеленината.
Гредите -10/10 може би, 6/12 за връзките на фермите.
Това на втората снимка ми изглежда като ламарина някаква а може и да греша.Ами значи така ще го правя то ОСБ ще отиде за тоя покрив но няма как
tetomaster - специалист
Прикачен файл:
Drawing1-Model.jpg
Снимката е за да видиш какво е двойно било.Ето една бърза скица.
tetomaster - специалист
venimen написа:
Това на втората снимка ми изглежда като ламарина някаква а може и да греша.Ами значи така ще го правя то ОСБ ще отиде за тоя покрив но няма как
По-добре сложи дюшаме. Може да играе ролята на готов таван, ако го лакираш.
  • 1
  • 2

Тема "Помагайте за направата на дървена постройка за заведение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: