• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 94
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Оказва се, че мога да намеря фирма, която да ми направи буфер - куб, с вместимост 1 тон. Някакви чертежи да ви се намират, или е нужно само вход горе и изход долу?
kalin72 - майстор
Предполагам няма значение формата му? Изолацията ще е стабилна, 10-15 см пяна.
Благодаря за чертежите :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Формата има значение за здравината. Ако я направиш куб, трябва да е от по-дебела ламарина. Какво им пречи да я направят цилиндър?
kalin72 - майстор
Нямам идея дали изобщо им пречи нещо :) Още не съм говорил с тях какво точно искам, само загатнах нещо като варел, ама може и рубик куб, и ми рекоха ОК :) Хареса ми идеята да напълнят с изолация едни 10 сантиметра :) Ама си требе и контрол от моя страна...да не изкарат нещо друго :))
filmatoplo - майстор
Отворен ли ще го правиш буфера :? , ако е затворен и правоъгълен -така ще се издуе :wink: при 1,5-2 бара .Ако е отворен , той би трябвало да е със серпентини индиректно затоплян , остава проблема с циркулацията при стоп на тока , както и постоянното изпарение на водата в него .Прочети за Латенто , но най добре си направи класически буфер под налягане -по скиците на Теси - с това допълнение да го направиш с 4 извода . :wink:
kalin72 - майстор
За циркулацията при спиране на тока няма проблем, Ладомата отваря долния клапан и се получава самоциркулация. Май това ни е спасило онази вечер, на втория етаж беше поне 30 градуса жега, точно от самоциркулацията...затова и ще сложа буфера на високо.
Гледам цените на Сънсистемс, само изолацията е над 300 лева?!?!
filmatoplo - майстор
Колко давате за оригинален 500 литров с изолация на Сънсистем :wink: , ползван само 3 месеца , и после махнат от кухнята (там беше монтиран) по изисквания на- Хеи инспектори. :wink:
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Колко давате за оригинален 500 литров с изолация на Сънсистем :wink: , ползван само 3 месеца , и после махнат от кухнята (там беше монтиран) по изисквания на- Хеи инспектори. :wink:
Дай цена :)
AntonBM написа:
Mitko 2012 написа:
filmatoplo, буфера не го разглеждам като компонент, който може или не може да се сложи и не защото е скъп, пара има. Трябва да топля още 1 или 2 тона вода. Нима няма дасе вдигне разхода?
Ако буфера обира излишъка в пиковете и той се загрее да речем до 35° и докато доде време да го ползвам падне на 25°
Митко, буферите винаги се изпълняват с топлоизолация. Ако тя е направена добре за 24 часа те губят около 1°. Това, че топлиш водата в тях не ти забавя отоплението на къщата – водата се насочва с приоритет към къщата, а само излишното се събира в буфера. И там не се губи, а „чака” да и дойде реда да се ползва, когато котела ти изстине. С буфер, по-малко се занимаваш със зареждане на котела и имаш по-дълго отопление при по-малък разход на гориво.
Антоне ,много благодаря за разяснението.А можеш ли да ми предложиш схема на свързване.Имам 4пътен вентил,трябвали да го подменям?Благодаря предварително!!!
И още нещо "И там не се губи, а „чака” да и дойде реда да се ползва, когато котела ти изстине." това значе ли ,че
връщащатасе вода към котела ще е под 65*.Нямали да има конденз?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 94

Тема "Буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: