При мен нещо не бива! Разход 4 торби на денонощие. Пелети от Баумакс. Горелка Фероли настройка:t07-15. Ако радиаторите не са ми правилно изчислени и са по-малко може ли да се получи тека че хем да гори повече, а да не е топло. Температура от 23 трудно мога да достигна в хола, а в спалнята е 19-20гр. Температура на водата в котела 80гр.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitko3040
- напреднал
5332 мнения в "Котел на пелети?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Малки са ти радиаторите
LazarGanev
- "Велик майстор"
Комбинираният има по-ниско КПД и по-трудно се настройва (отвсякъде влиза паразитен въздух. Пък така или иначе - сложиш ли пелетна горелка, на дърва и въглища няма да се върнеш
. Ако имаш съществуващ котел, тогава може да вземеш само горелка.

mitko3040
- напреднал
Сигурно ще съм първия който се отказва от пелетите. Снощи температура в спалнята 16 гр. Разход от 18 до 9 сутринта 3 торби. Имам още 50 торби , изгарям ги както е трагнало за една седмица и включвам инверторните дайкини. Не мисля, че ще стигна сметка на ток от порядъка на 800-1000лв. Сутринта го наблюдавам пустото котле и горелка, значи работи на 3степен достига 80гр. и спира горелката. Докато си пуска там вентилатори и си шуми нещо за около 2 мин. температурата на водата е около 75гр. След още 5 мин вече е 70 и започва нов старт на горелката. Докато си духа и се пали вече температурата е 66гр. Реално неработи 7-9 мин. Приятели които се отопляват на ток с по 3 климатика плашат 300-400лв ток. Беше добре парното като навън беше 8-9 гр. През ноща го спирах и го докарах до 2-2.5 торби разход. Или не е направено както трябва или незнам. Ще го мисля лятото дали да го преправям или да го зарязвам. ако трябва да отоплявам цялата къща ще ми отидат сигурно 15-20 тона.
syncho написа:Добре де ти наясно ли си, че сравняваш два котела, които нямат нищо общо един с друг? Как очакваш даже да им е близка цената? Каква е цената на танграта м/у другото?Ценовата разлика е голяма. Аз сръвнявам системите за самопочистване, не котела като цяло. Иначе знам, че цената на Тангра - CL 35 е 5400 лв. без ДДС.
radiocontrol
- специалист
Ами незнам този пелетен котел на Тангра колко е добър но определено цената е много добра.Аз купих котел OPOP горелка Waterland S40 плюс шнека и бункера и цената е над тази на Тангра.Така че разбирачите да кажат за качествата му при моята разхода средно е около 3 чувала по 15кг за 160 кв.м отопляема площ и 200литров бойлер
zgi
- помощник
цитат от сайта;
''Разходът на гориво зависи основно от топлинните загуби на сградата, както и от предпочитанията на всеки потребител – температура на комфорт. От натрупания опит и проследяване на нуждите на клиентите, инж. Желязков сподели, че при непрекъсната работа на котела, употребата на пелети за отопление и битова гореща вода варира средно между 3 и 5 тона. Това включва отопление за един отоплителен сезон и цяла година за топла битова вода''
Да действително цената е много добра и казват, че не се отразява качеството на пелетите на работата.Т.е.т. самопочиства се и се само регулира.
''Разходът на гориво зависи основно от топлинните загуби на сградата, както и от предпочитанията на всеки потребител – температура на комфорт. От натрупания опит и проследяване на нуждите на клиентите, инж. Желязков сподели, че при непрекъсната работа на котела, употребата на пелети за отопление и битова гореща вода варира средно между 3 и 5 тона. Това включва отопление за един отоплителен сезон и цяла година за топла битова вода''
Да действително цената е много добра и казват, че не се отразява качеството на пелетите на работата.Т.е.т. самопочиства се и се само регулира.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература