• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jekasus - майстор
emilvtc написа:
Мисля даже площта под гаража с не съвсем удобен достъп през канала му да се използва като складова... Не ми е съвсем изкристализирала идеята за това, но съм виждал подобно изпълнение. Зимата при -10 градуса навън гаража се "отопляваше" през канала от земята чрез помешението под него и температурите в него бяха положителни.
Едни мои роднини точно така си направиха мазе и се влиза през канала в гаража.
emilvtc - специалист
Да, варианта с вход от към гаража освен че решава въпроса с "пътя на обувките" и "пътя на чехлите", позволява и антрето да се отдели и с отделна преградна врата към коридора, което зимата никак няма да е зле.

Мислих и по варианта да завъртя стълбището фронтално срещу входа, но не се сещам как да го направя...

За втория етаж - не успявам да намеря место за гардеробно на родителската спалня (североизточната) дори и с еркерното и изнасяне на изток :?

Относно позиционирането на къщата на парцела - вече като са ясни размерите и и от къде ще е и е входа - трябва да се постави на парцела.

С общината няма да мога да се преборя относно 5-те метра отстояние от пътя и 3-те метра отстояние от комшиите ми на север. Все пак за да не им спра южното слънце- гаража като че ли трябва да е от север. Така се отдалечава къщата от оградата им и засенчването което ще им направя ще е по-малко. (Все пак неможе човек да се чувства щастлив, ако всички около него са нещастни... Т.е. трябва да се мисли и за тези около нас, нали).

някой сеща ли се за по-добро разположение на къщата и гаража върху парцела?

Прикачен файл

ПогледОтгоре.JPG
ПогледОтгоре.JPG (17.02 KиБ) Видяна 4862 пъти

Прикачен файл

СевероЗапад.JPG
СевероЗапад.JPG (31.75 KиБ) Видяна 4862 пъти

Прикачен файл

ЮгоИзток.JPG
ЮгоИзток.JPG (41.38 KиБ) Видяна 4862 пъти
Фло - специалист
Виж какво излезе съвсем ново:Груб строеж на еднофамилни къщи за София и околностите.Цени от 30 до 70 евро/м2 на етап.В цените са включени труд,материали,транспорт,механизация и техническо обслужване.Само труд - 30 лв/м2.За ремонт и направа на нови покриви - от 15 до 40 лв/м2.Коректно,качествено и в разумни срокове.За контакти 0887970848 Коцев.
vipltd - специалист
Какво е нищо?
Отговора е бил; Налъм без каишка,на който му липсва дървената част.

При тези 70 Е ,коя част на къщата липсва?
tetomaster - специалист
Я почетете и тук малко http://www.gotoviproekti.eu/
Фло - специалист
Ето и извадка от друг диалог да си правиш изводи:
Колега за толкова пари (25 хил.) ще успеете ли да построите къща от 100 кв.м. с всички материали.
- изкоп - 2000 лв. с обратен насип
- арматура 4,5 тона х 1,42лв. = 6 400 лв.
- бетон 60 куб. х 120 лв. = 7 200 лв.
- тухли 3000 бр. х 0,50 лв. = 1 500 лв.
- в. разтвор поне = 800 лв.
- кофраж приблизително = 4 000 лв.
- покрив (материал) = 4 500 лв.
- транспорт около = 1 000 лв.
- комин (мин. един) = 350 лв.
- улуци и водосточни тръби = 1 500 лв.
- техник за обекта по 40 лв. = 3 000 лв.
- узаконяване на къща (фирма член на камарата на строителите) 1000 лв. на месец = 3000 лв.

:partyman: Уточнявам,че е копнато от друг форум и нямам отношение!
tetomaster - специалист
Фло написа:
Виж какво излезе съвсем ново:Груб строеж на еднофамилни къщи за София и околностите.Цени от 30 до 70 евро/м2 на етап.В цените са включени труд,материали,транспорт,механизация и техническо обслужване.Само труд - 30 лв/м2.За ремонт и направа на нови покриви - от 15 до 40 лв/м2.Коректно,качествено и в разумни срокове.За контакти 0887970848 Коцев.
Тоя здраво се е развихрил там.
ArturDent написа:
emilvtc, що постоянно го цвъкаш тоя гараж.
Трябва ти сметка - колко ти струва колата и колко ще ти струва гаража...
Пък и колите са предвидени да стоят навън....
Ако се ползва всеки ден колата (особено зимата) гаража е задължителен. ПиснА ми всяка сутрин да рина, чегъртам лед и да размразявам. Добре, че мъжа ми поема тая работа през повечето време.
ArturDent - Почти Безобиден
vesi1, то хубаво - аз даже искам RR със собствен шофьор, отоплен постоянно. Но...

Ами тогава vesi1, накарай мъжа си да ти направи отоплям гараж за Е 20 000... даже няма да ти се налага да се обличаш.
radius - майстор
Гаража не е просто покрит паркинг. Гаража е уютно местенце за мъжа да се скатава и да си майстори, да трупа боклуци и инструменти, да си сложи гумите на колата, киселото зеле ( ако няма маза) и др. под. Така че между другото може и кола да се прибере, но не е това най-важното :lol:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: