emilvtc написа: Мисля даже площта под гаража с не съвсем удобен достъп през канала му да се използва като складова... Не ми е съвсем изкристализирала идеята за това, но съм виждал подобно изпълнение. Зимата при -10 градуса навън гаража се "отопляваше" през канала от земята чрез помешението под него и температурите в него бяха положителни.Едни мои роднини точно така си направиха мазе и се влиза през канала в гаража.
Мислих и по варианта да завъртя стълбището фронтално срещу входа, но не се сещам как да го направя...
За втория етаж - не успявам да намеря место за гардеробно на родителската спалня (североизточната) дори и с еркерното и изнасяне на изток

Относно позиционирането на къщата на парцела - вече като са ясни размерите и и от къде ще е и е входа - трябва да се постави на парцела.
С общината няма да мога да се преборя относно 5-те метра отстояние от пътя и 3-те метра отстояние от комшиите ми на север. Все пак за да не им спра южното слънце- гаража като че ли трябва да е от север. Така се отдалечава къщата от оградата им и засенчването което ще им направя ще е по-малко. (Все пак неможе човек да се чувства щастлив, ако всички около него са нещастни... Т.е. трябва да се мисли и за тези около нас, нали).
някой сеща ли се за по-добро разположение на къщата и гаража върху парцела?