Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
yhv написа:
Какво става с термо помпите въздух вода?
Устискват ли при тези студове?
Колегите имащи такива да дадат отзиви!
мъркат без проблеми. виг графиката от страница 1 от темата ми (http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=10&t=28205)

Проблема на въздух/вода е само ако е влажен въздуха (обледяват) а под-5 влагата чезне.

в момента при мен е -13.3
mityom - специалист
ей го е и мойто котле темпертурите са с 2 градуса по-високи (ниски за външнта -15,5) в стаите е 20-23гр.С

Прикачен файл

untitled.jpg
untitled.jpg (91.84 KиБ) Видяна 3142 пъти
naughty - специалист
аз ако в моята система пусна 70 градуса сигурно ще стане 50 в стаята :)
joro_vn - специалист
SithLurker написа:
Моя климатик Mitsubishi 12-ka си топли (преоразмерен е), но започна да трака.

Първата зима когато го взех външното тяло не се чуваше въобще. Моя по принцип няма никакъв проблем като е такъв сух студ като сега, но мъглата го мори много...

Сега теорията ми е, че от студа гумичките са се втвърдили нещо и затова му тракат ламарините. Може и ламарините да са се свили от студа и затова да хлопат :)

На пролет ще викам някой да му подменят тампони и т.н. че ме е срам от него. Много се дразня на шумни климатици.
Не бе, натрупва лед щото не може да го разтопи при дефроста и перката на вентилатора го блъска. Решението е допълнителни дупки на тавата за да се дренира по-добре и евентуално допълннителен нагревател в тавата който да се включва при дефрост. И аз имам едно такова Мицубиши, ама ме мързи и чакам да се натроши перката та да викна някой да направи всичко наведнъж.
parketmilanov - специалист
Дайкинито ми на -21 в момента пере та се кърши.сложил съм го на 25градуса и топли 2 спални и 1 коридор
3 тата спалня от 4дена спомощна духалка.иначе до -5градуса спокойно топли 3 спални и 1 коридор
а дайкинито даже не е голям модел ...12 ка мисля но про серия или там както го пишат.в трите помещения 21 градуса
без изолация и дограма пвъцъ на едната стая само.
phoenix - специалист
В нас е 22-23 градуса навсякъде. Дайкинчо се пъне, гледам вдига до 2,6кВ и пада до 900вата
Добре че сложих и един конвектор да помага за голямата стая, че преди там падаше на 19градуса, но сега там е най-топло.
На този етап съм доволен.
Чух се и с другите на които съм правил термопомпи... те пък се уливат, поддържат 23-24градуса!
На този етап проблеми няма
Gandalf - специалист
Моя китаец се предава. При -10 нощни температури го бях оставил да стопля водата до 43гр. Сега при -15 съм го направил на 36гр, че иначе изобщо не спира и пак я вдига най много до 38гр. В къщи е 24гр, а средния ми харч е 2кВ/час.
Pablo - специалист
И аз да споделя - Дайкин (доста преоразмерен) .През нощта жената го беше оставила на "Home Leave " режим . Не сме го чули да се пъне , температурата си е на 20 градуса вътре. Не видях да е заскрежило или замръзнало нещо по външното тяло. Засега грижи няама :). Чукам на дърво .

offtopic: Не мога да кажа същото за дизела сутринта :( . 20 минути не можах да запаля.
mityom - специалист
naughty написа:
аз ако в моята система пусна 70 градуса сигурно ще стане 50 в стаята :)
нормално, новите технологии са по-ефективни (скъпи и сложни)
аз съм на въгища с чугунени радятори
Окака Чука - специалист
"ДОВЕЧЕРАТА" ДОЙДЕ... :devil: :devil: :devil: :devil: :cold: :cold: :cold:

Тема "довечера ще се броят пилците. температури до -25" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: