Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
ribnikolaevi - майстор
Много пъти дъвкана тема. Битов вентилатор. За баня.
Само че .... напоследък видях някои нови дизайнерски решения, които ме накараха да ми се прииска нещо по-дизайнерско, по-пипнато. И взеха да ми идват едни щури идеи - плочка от баняата, залепена отпред на вентилатора (има модели, които отпред са плътни). ЛЕД осветление някъде по корпуса му. Абе, шукарии.
От друга страна, да дам 100 - 120 лева за нещо, което после ще преправям - звучи болезнено.
Та - спеделете ако знаете за разни по-разджиджани вентилатори. И за да е по-гадно, трчбва да е окомплектован с датчик за влага, пзк ако може и с таймер.
EDI - майстор
Виж на ММмоторс пловдивские, има добри решения.
stelaartoa - специалист
Еди...само една дребна забележка - ММоторс са от Етрополе,не са пловдивски.Иначе са добри вентилатори.

http://www.mmotors.bg/bg/pages/1/%D0%97 ... D1%81.html
EDI - майстор
Да, прав си, моя грешка :partyman:
mitko414 - специалист
Довери на вентилаторите на Cata. Например този, малко е по-шумен, ама къв дебит има.
bulhomes2 - майстор
Градски, не вярвам да бързаш с ремонта. От бая време го правиш (май). Предлагам ти да изчакаш 2-3 седмици. Днес ми дойдоха ламарините за едни мини рекуператорче, което мисля да правя за апартаменти. Идеята ми е с 2 вентилатора за баня на Етрополе да се получи сериозен процент рекуперация за съвсем малко ток. Темата е много обширна, но докато не си направя топлообменниците и експериментите няма как да кажа дали съм убеден в това. Надявам се с добавянето само на още един вентилатор за баня (за вкарване на външен въздух) да се получи достатъчна вентилация за целия апартамент. Не очаквам с това да се получи професионална вентилация като за премахване на цигарени миризми, но мисля, че ще изхвърли поне излишната влага, която би кондензирала и мухлясала по студените места. За професионална рекуперация мисля, че съм готов с топлообменника (виж ми подписа).
Зора ми е че чакам един ветромер, с който да определя пада на налягане на различните топлообменници и съответно - дали обикновен вентилатор за баня ще може да се справи.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря на всички отзовали се.
Градски, не ти разбрах много идеяата, по принцип няма откъде да взема пресен въздух освен от отворените прозорци. Ремонта ми вече е накрая и не ми се иска да къртя наново.
ММ моторс съм ги гледал не само в сайта а и на място на Ботевградско. Също и Cata. Не са лоши на външен вид, но може да е много по-добре. Та търся нещо много по-добре като визия.
Този http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... &scenario= не е зле, но не е нещо особено. А и няма датчик за влага и таймер.
Е ако знаете, ако не, здраве да е. Един вентилатор няма да ми спре ремонта ...
bulhomes2 - майстор
Предполагам ти е ясно, че със съвременните дограми, ако нямаш специален достъп до външен въздух, вентилатора ти в банята през по-голямата част от работата си само ще харчи ток. Ще изкарва само толкова въздух, колкото успее да влезе през затворената входна врата и дограмите.
ribnikolaevi - майстор
Така е, наясно съм. Успех в начинанието, но ми се струва че не е походящия продукт за мен.

Ето тия не са лоши ...
http://www.ventilazioneshop.it/home/hom ... idpa=34966

Тема "Избор на вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: