• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
complast - специалист
4efo написа:
При мраморно-полимерните керемиди свързващият елемент са полимери!
Знам,че са полимери,макар,че зад това име има поне един милион съединения.Знам и кой точно полимер е.. но до тука.
Цвъкайте си керемиди ,на мене не ни пука.Мене лани каквито керемиди ми требваха си купих.
4efo - напреднал
Тогава на добър път и ДОВИЖДАНЕ!
Pooh - майстор
4efo написа:
Полимерните керемиди в сегашни времена биват два вида:
Пясъчно-полимерни и Мраморно полимерни!
Мраморно полимерните (за по кратко-МП) се изготвят от 70% мраморно брашно и 30% полимери (свързващият елемент) като се добавят оцветители, най-често използваният цвят е керемиденото червено!

-МП керемиди имат най-добра фото-киселиност - най-добра UV защита!
-Най-нисък процент водо-пропоскливост 0,01% (Брамък от 4-6%) Тоест на кратко казано по-малко вода бъде просмукана и по малко разпуквания със течение на времето (замръзвания при температури под нулата)
-МП са със тегло 2.4кг. (брамък-4.8кг) два пъти по леки! Тоест два пъти по малко дървен материал при изграждането на покрива!
-МП керемиди издържат мин. На 150кг натоварване за една керемида! (това ги прави по много по-здрави от брамък)
-МП при тези параметри биха издържали 100 години!
-МП нямат специални консумативи като при брамък! (при брамък консумативите правят 50% от цената)
-МП във момента биват 26% по-скъпи от брамък, но веднъж поставени живеят 100 години!!!
Преди да задам други въпроси, имам само един:
Кой и кога е измислил тази хипер-ултра-супер технология? Защото толкова да наблягате на 100-те години ми говори, че вече има 100 годишни керемидки, които могат да се видят и да се гарантира подобен срок или греша?
Разбира се можете и да игнорирате въпросът ми, което само ще подтвърди мнението ми за евтини рекламни трикове и ще даде повод на другите потребители да се замислят преди да се връзват на подобни гръмки изявления.
Поздрави и успех.
Вижте какво, този спор взе да се изражда така, както всеки друг, когато се подменя темата на въпроса. А въпросът беше има ли някой, който да знае как се държат тези керемиди след няколко години употреба и въобще всякаква информация за качествата им. А не кой е правил покриви, докато другите ходили под масата, кой знаел всичко, а не казва нищо и т.н. В този смисъл за полемиката са полезни всякакви подробности и около цените, къде могат да се намерят керемидите, колко струва монтажът. Но не и самоцелно размахване на пръст към "неуките", пък и обиди. Та предлагам да се върнем към конкретните неща, свързани с полимерните керемиди. На мен поне всяка информация ми е полезна и нужна.
Бъдете здрави.
Spokoiniq - майстор
Полимер-пясъчни на Стройком, 3 години правят май месец, всичко е ок, поглеждам, проверявам, не мърдат, няма линейни разширения(страх ме беше, че са с малко застъпване и се иска наистина равна скара.Доволен съм, който иска да си лае, мяучи от неговата камбанария, но да се изказват собственици на такива покриви, другото е реклама и ала-бала.Ако искаш да погледнеш лично-заповядай, адреса на лични.
Pooh - майстор
Kapitana написа:
Вижте какво, този спор взе да се изражда така, както всеки друг, когато се подменя темата на въпроса. А въпросът беше има ли някой, който да знае как се държат тези керемиди след няколко години употреба и въобще всякаква информация за качествата им. А не кой е правил покриви, докато другите ходили под масата, кой знаел всичко, а не казва нищо и т.н. В този смисъл за полемиката са полезни всякакви подробности и около цените, къде могат да се намерят керемидите, колко струва монтажът. Но е и самоцелно размахване на пръст към "неуките", пък и обиди. Та предлагам да се върнем към конкретните неща, свързани с полимерните керемиди. На мен поне всяка информация ми е полезна и нужна.
Бъдете здрави.
Е, точно тези неща никак не са интересни във форум "Направи сам". На мен ми е интересно поведението на търговци, които влизат с питане за тяхната стока и после почват реклами и надъхвания. За пример - потребителя 4efo (не го наричам колега, защото за мен той е търговец, а аз не) на 10.01.2012 пита какво са Мраморно-полимерни керемиди, а на 31.01.2012г. вече излиза с едни характеристики, които биха замаяли главата на всеки среден потребител. А именно:
4efo написа:
Полимерните керемиди в сегашни времена биват два вида:
Пясъчно-полимерни и Мраморно полимерни!
Мраморно полимерните (за по кратко-МП) се изготвят от 70% мраморно брашно и 30% полимери (свързващият елемент) като се добавят оцветители, най-често използваният цвят е керемиденото червено!

-...бля-бля-бля... най-добра UV защита!
-Най-нисък процент водо-пропоскливост ...бля-бля-бля... два пъти по малко дървен материал при изграждането на покрива!
Кое определя дървеният материал в една покривна конструкция?
-...бля-бля-бля... 150кг натоварване за една керемида! ...бля-бля-бля...
Натоварването в коя посока е измерено и на какво усилие?
-МП при тези параметри биха издържали 100 години!
Къде има изпълнен покрив от 100 години или това е само пожелание???
-МП нямат специални консумативи ...бля-бля-бля...
Как се оформят била, засечки, улами и всички елементи по един покрив без специални консумативи? Или искахте да кажете, че клиентите трябва сами да си измислят тези детайли, или че предлагаме САМО керемидките, а другото не ни интересува?
-МП във момента биват 26% по-скъпи от брамък, но веднъж поставени живеят 100 години!!!
По-скъпи са, но пък веднъж ако ги поставите на склад и могат да не ви потрябват 100 години!
Антирекламата никога не е добро решение. И за протокола - не правя покриви, не търгувам със строителни материали и нямам нищо общо с която и да е фирма за производство на керемиди. Просто си питам като потребител/потенциален клиент.
4efo - напреднал
Към човечеца който се нарича "pooh" и си крие истинското име:
За мене твоето бля, бля не е довод нито факт.
Аз работя с факти!
Стоиностите на МП керемиди съм ги споделил във форума.
Факта че от 1 Ноември до 31 Януари 2012 знам толкова информация за упоменатите видове керемиди означава че съм направил бързо проучване и съм взел решение!

Щом нямаш опит с изграждане на покрив, монтаж и видове подпокривна мембрана, монтаж на керемиди, тогава как може да спориш срещу фактите?

Когато фактите говорят и боговете мълчат!!! :prayer:

Аз не съм търговец.
Строи ми се ЖП от 5 клас. Следя строителния процес от кота 0. Упражнявам контрол и виждам как се прави всяко едно нещо за изграждането на една ЖП.

Така че ако няма какво да споделиш с нас във форума не ни губи времето и своето също!!!
Pooh - майстор
4efo написа:
Към човечеца който се нарича "pooh" и си крие истинското име:
За мене твоето бля, бля не е довод нито факт.
Аз работя с факти!
Стоиностите на МП керемиди съм ги споделил във форума.
Факта че от 1 Ноември до 31 Януари 2012 знам толкова информация за упоменатите видове керемиди означава че съм направил бързо проучване и съм взел решение!

Щом нямаш опит с изграждане на покрив, монтаж и видове подпокривна мембрана, монтаж на керемиди, тогава как може да спориш срещу фактите?

Когато фактите говорят и боговете мълчат!!! :prayer:

Аз не съм търговец.
Строи ми се ЖП от 5 клас. Следя строителния процес от кота 0. Упражнявам контрол и виждам как се прави всяко едно нещо за изграждането на една ЖП.

Така че ако няма какво да споделиш с нас във форума не ни губи времето и своето също!!!
О, дребна душичке, кръстена от отмъстителната съдба или милите си родители 4ефо (това да не е защото си четвъртия Ефо в рода?), ако знаеш само колко си ми забавен.
Бля-Бля не е мое, а твое - ти бълнуваш за "космически" качества на разни "вълшебни" продукти.
Да беш отговорил на поне един от въпросите ми с някакъв факт, но те разбирам - като няма факти, не само боговете се покриват. :lol:
Не съм казал, че нямам опит, че не се занимавам с това - не бъркай ситуацията с боя. :lol:
Стойности написани във форум от четвъртия Ефо, нали знаеш колко стойностно звучат ... поне викни първия, може да е по авторитетен от теб, моето дете.
Опитите за лични нападки никой не могат да стреснат - тук сме свикнали с малчугани като теб. Виж, ако поне се беше опитал да отговориш, на някой от зададените от мен въпроси (повтарям го, белким го схванеш), би ти вдигнала акциите и то много.

Какво означава ЖП според твоята терминология (защото аз се сещам само за Железопътен Прелез) и кой клас си сега? :lol:
Аз съм споделил значително повече неща от теб, момченце, но не ти харесват, защото ти развалят жалките опити за рекламка. Един личен съвет - прочети по-горните ми постове и опитай да отговориш на въпросите ми, покажи ги тез керемидки в изпълнен проект (ако има такива) и не се опитвай да наглееш и да се разпореждаш във форум, където си твърде пресен и мъничък - нагледали сме се на доста по-нагли индивиди и сме ги надживели.
Айде със здраве и поздрави на другите Ефовци! :lol:
4efo - напреднал
Щом когато говорим за строителство не ти е ясно какво е ЖП значи никога не е трябвало да се занимаваш със такава вид работа. [-X

Доколкото на жалките ти нападки срещу мене аз не ще отговоря на тях защото аз не ще се принизя до твойто ниско ниво! :toimonster:

Ако ти си професионалист строител, за чиято тема ние тук говорим, ти не би писал такива гнусни доноси срещу мене, защото ти не ме познаваш! :?:

Ако имаш някакви професионални познания в строителството, досега да бяхме ги чули... :^o
Уви, само нападки, упреки и обиди се сипят от твоя страна.

На нас такъв тип не ни трябва във форума и за това ни остави на мира и си отиди там от където си дошъл, и ДОВИЖДАНЕ!
Чао, доскив! [-(
Последна промяна от 4efo на чет фев 02, 2012 4:15 am, променено общо 1 път.
Pooh - майстор
Ефо, момко, спри се малко, че ще се ухапеш от яд.
Аз никъде не твърдя, че съм професионален строител, а и не мисля точно тук да се обяснявам.
Явно от злоба забрави да четеш - питам от страна на обикновен потребител и евентуален клиент.
4efo написа:
... ти не би писал такива гнусни доноси срещу мене, защото ти не ме познаваш!...
:shock: Пий си моля те хапчетата, защото вече минаваш в друго измерение ... и намали тревата - не че е вредна по принцип, но ти действа халюциногено явно.

Повтарям си въпросите - прочети ги, осмисли ги и ако можеш отговори.

Как се оформят била, засечки, улами и всички елементи по един покрив без специални консумативи?
Кой и кога е измислил тази хипер-ултра-супер технология? Защото толкова да наблягате на 100-те години ми говори, че вече има 100 годишни керемидки, които могат да се видят и да се гарантира подобен срок или греша?
Кое определя количеството на дървеният материал в една покривна конструкция?
Натоварването от 150кг. в коя посока е измерено и на какво усилие?
Какво е ЖП и кой клас си сега?

П.П. Малко ми е странно да се самоцитирам, но:
Pooh написа:
Разбира се можете и да игнорирате въпросът ми, което само ще подтвърди мнението ми за евтини рекламни трикове и ще даде повод на другите потребители да се замислят преди да се връзват на подобни гръмки изявления.
Поздрави и успех.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Полимерни Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: