• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Тaкa дe тaкa :-D Един дeн вкaрвaм колaтa и устaновявaм чe нe могa дa излeзa от нeя-от eднaтa стрaнa тeзгях,стeлaжи,от другaтa инструмeнт,кaртофи/соб.производство/,нужни и по-мaлко нужни нeщa,к.зeлe и др,Проблeмa го рeших кaто нaпрaвих гaрaж прeд гaрaжa. :-D Сeгa имaм място в стaрия дa кaня комшиитe дa прeтaкaмe зeлeто и други рaботи :partyman:
sonofsyn - специалист
Завършихме я нашата на 30.11.11г - 2 ет. без мазе, 150кв.м на груб строеж 38 000лв.
строено е с бригада, покрив брамак, кофрирането с платна и дъски.
ако искаш и снимка мога да ти изпратя,
и съм използвал полистиролбетонови тухли, освен земетръсните шайби.
ArturDent написа:
vesi1, то хубаво - аз даже искам RR със собствен шофьор, отоплен постоянно. Но...
Ами тогава vesi1, накарай мъжа си да ти направи отоплям гараж за Е 20 000... даже няма да ти се налага да се обличаш.
Нещо не сте ме разбрали или аз не съм се изразила достатъчно ясно.
Вашия пост го разчетох като "За какво ти е гараж?" - и отговорих. Дали има пари, място в парцела, нужда от гараж и какво ли още не, ще си реши човека.

А ако мъжа ми може да ми осигури всичко това, няма нужда да ходя на работа и няма да има нужда от втора кола и т.н. и т.н.
Факт е, че имаме гараж, който е част от къщата, но мъжа ми мрази да хвърля и в него стои на трупчета една кола и само го ръчкам да я даде за скрап, а той не иска...
ArturDent - Почти Безобиден
vesi1 написа:
Нещо не сте ме разбрали или аз не съм се изразила достатъчно ясно.
Нещо не си чела темата отначало...
Там човека е казал че търси бюджетно решение....

П.П. Много се чудя на хора, които са с две деца и живеят в двустаен апартамент с ... гараж.
Значи за колата стая има, за децата - няма ?!
PIP - майстор
Бюджетно решение не значи единствено компромиси с това което искаш а да си направиш добре сметката и/или да си го направиш сам. Аз намирам за напълно естествено човек да иска да има гараж при нова къща.

И се чудя не е ли време да се промени името на форума в кой да ми направи и колко ще струва :?
Tsilkov - майстор
PIP написа:
Аз намирам за напълно естествено човек да иска да има гараж при нова къща.
И аз така ,но не намирам смисъл при ограничен бюджет да тръгваш от гаража ,че и да го вкарваш в обема на къщата за да го топлиш и да го строиш за много пари.Какво пречи да си направиш къщата и след това ако остат пари и/или собствени сили да си го дигнеш него?Ако не става веднага след година-две-пет все ще го вдигнеш - колата няма да ти се разсърди.Вместо това ако го почнеш веднага и не завършиш къщата от недостиг на пари и сили става "от двата стола-на земята".
tsvet - помощник
emilvtc поздравления за начинанието и успех до края!

Следя форума, но нямах регистрация до сега. Темата ми е по сърце и забелязах, че Фло е цитирал пост от моя блог относно сметката при грубия строеж на нашата къща. Пиша го за себе си, като дневник, но ако имаш време за губене пиши ще ти дам линк ако нещо може да ти помогне за ориентир. Въпреки че при нас нещата от към разгъната площ, а и разходи малко се пооляха :-).
След като имаш архитект, остави го малко и той да се повихри. Ние също като теб чертахме, мазахме и в крайна сметка най-ценните идеи дойдоха от архитекта. Ако е свестен както казваш ще намести помещенията по начин, по който на теб трудно ще ти хрумне.
За гаража - ако бюджетът наистина е толкова ограничен, то се съгласявам с Tsilkov, по-добре да я довършиш, макари без него. Виж губят ми се важни помещения като котелно, достатъчно голям склад, а такива в къща са задължителни.

Поздрави
ssk - напреднал
Да има или да няма гараж? Всеки си има мнение по въпроса, но ако човек си отговори на някои въпроси преди това, ще си даде сметка дали си струва инвестицията. Ако и съпругата има кола, коя ще се вкарва приоритетно в гаража? Ако детето е пораснало и то също има кола? Какво пречи на една кола да стои на открито в двора през нощта, след като цял ден е била на открито...Но ако презумпцията е гаража да се ползва за работилница и поради тоя факт да се вложат толкова пари, просто аз не намирам логиката. Хем искаме да строим възможно най-икономично, хем хвърляме парите така, като може просто да си отделим едно кътче в мазето за тая цел. А ако мерака за гараж е непреодолим, то винаги може да се дострои такъв, когато парите останат в повече.
emilvtc - специалист
tsvet, ще се радвам ако ми дадеш повече инфо. Ако не искаш да става публично достояние - може и на лични. Благодаря предварително.

Относно гаража - рано или късно ще го има. ВЪпроса е още от сега да се помисли къде ще е и поне на проекта да го има, така че всичко да е съобразено и с него. Наистина може да се построи в последствие. Това ще е въпрос, на който ще си отговоря след количествените сметки и разговорите с архитекта и конструктора.

По каква технология ще е построен - това е друг много важен въпрос, за който бих искал да чуя мненията ви.
Така или иначе ще има плоча на пода на гаража с канал (и евентуално нисши в канала като за складиране на разни неща). ОТ там нататък - стени, евентуално колони и покрив.

Относно котелното - мисля да е в гаража, но както вече стана въпрос по-рано в темата - отоплението мисля да става с на първо време с камина с въздушна риза (вероятно и климатици), а като се "опарича" някога и водно подово включена към термопомпа(вода-вода или въздух-вода). За термопомпата не е нужно голямо помещение. Размерите и са да кажем 0.8 х 0.8 х 0.8м.
По-важното е да е на такова место, на което няма да се чува бръмченето и и вибрациите и.
Tsilkov - майстор
Гаража дървена конструкция с пълнеж вата и гипсофазерни стени отвън с мазилка.Най-евтино и вършещо чудесна работа понеже бързо ще се загрява ако е нужно(в случея с работилницата).
Котела в ниакъв случей в "студения" обем на гаража и работилницата!Така ще топлиш външната част и К.П.Д.-то рязко ще пада.Котела трябва да си го предвидиш в къщата ,а за самото зареждане му сложи врата към гаража,склада,навън.........
Относно подовото ако не го сложиш сега - слагането в последствие е само теоретично-пожелателен вариант.Не разбирам и защо не го сложиш сега - то чудесно си бачка с котела и камината?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27

Тема "Идеен проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: