Напишете въпрос свързан със санирането.
paralesa - специалист
ахахаха,не ме карай да ти снимам коридора до банята,там конденза от банята се сблъсква със студената врата на северния вход и в момента има два пръста лед по дограмата :wink: Затова не мисли,че твоето е проблем. Пусни една духалка за половин час и ще оправи всичко
maptod - специалист
paralesa написа:
ахахаха,не ме карай да ти снимам коридора до банята,там конденза от банята се сблъсква със студената врата на северния вход и в момента има два пръста лед по дограмата :wink: Затова не мисли,че твоето е проблем. Пусни една духалка за половин час и ще оправи всичко
Kaкъв е смисъла да пускам духалка, като в момента климатика работи?? Както казах за мен е проблем, защото почна да се надува паркета и в момента има кърпи по перваза.
Georgi_G - специалист
maptod написа:
Ето на това му се вика конденз, /
А дали и щорите са били спуснати?

Ако да, пробвай довечера без да ги пускаш, или поне наполовина.
maptod - специалист
Не, не са спуснати, със спуснати щори е още повече.
Georgi_G - специалист
Преди малко писах и в друга тема за конденз и влага като спяхме с бебето една стая.
Тогава пробвах какво ли не и накрая си купих електрически влагоуловител и си реших проблема. По мин. 5 литра вода на денонощие, не можех да повярвам
paralesa - специалист
електрическия влагоуловител си е решение,но е скъпо решение.
Това за духалката не е майтап...насочи я директно към дограмата и след един час няма да я има влагата.
8180 - майстор
paralesa написа:
Това за духалката не е майтап...насочи я директно към дограмата и след един час няма да я има влагата.
Жив майтап си е - в природата нищо не се губи, независимо дали го виждаме.
Да се включа и аз. Имах подобен проблем - направих основен ремонт на апартамента (всичко беше свалено до гола стена и пак направено). Сложих ПВЦ с 5 камери, К-стъкло, вътрешна и външна изолация и пак имаше по около 10см конденз по стъклото. В стаята спим аз и жената, има няколко китки и две хавлии. Пробвах с хапчетата на Церезит и после ги изхвърлих. Вчера си взех влагоуловител на Мидеа http://midea-bg.com/bg/products/obezvla ... 1_16_den3/ и тази сутрин беше с наполовина пълен резервоар, а по прозореца имаше няколко капки. В момента прозореца е отворен да се проветрява, а днес ще го оставя да работи цял ден да видя колко ще събере и довечера как ще е в стаята и пак ще пиша. Искам също така да добавя, че след като е минал през влагоуловителя, въздуха като че ли става по-свеж, предполагам заради отнетата влага.
v_tan - специалист
За това си трябва вентилация. Колкото по-добре изолирано, по-необходима е принудителната вентилация. Особено с тия фибрани като крайно покритие...Другия вариант е камина :)
evsibo - специалист
Те хората отдавна са го измислили и затова монтират радиатори, конвектори и други отоплителни тела под прозорците.
.

Тема "Голям конденз-помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: