• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
forski написа:
Колеги последен въпрос надявам се, понеже имам моторна коса на Хускварна а избора за трион вече е направен и той ще е Щил 250, може ли да се използва една и съща горивна смес за двете машини?
В смисъл с моторното масло на Хуск да се зарежда Щилката и обратно,просто не ми се снове до двата магазина за консумативи ако не е проблем да се използва един консуматив за двете машини :?:
Може, маслото е едно и също. Прави го един производител с различен цвят.
forski - специалист
dragozow написа:
forski написа:
Колеги последен въпрос надявам се, понеже имам моторна коса на Хускварна а избора за трион вече е направен и той ще е Щил 250, може ли да се използва една и съща горивна смес за двете машини?
В смисъл с моторното масло на Хуск да се зарежда Щилката и обратно,просто не ми се снове до двата магазина за консумативи ако не е проблем да се използва един консуматив за двете машини :?:
Може, маслото е едно и също. Прави го един производител с различен цвят.
Eкстра :2thumbs:
професионал - специалист
crez написа:
В урала не слагам масло за смазване на веригата, или ако сложа то е старо(горяло) масло, това което не мога да си позволя с хуксварната.
Вуйчо ми слага само горело масло в хуската и вече повече от 20 години го слуша.(не казвам,че е правилно)Не че няма друго,но не му се свиди да изхвърля старото масло.Крез - не че нещо ама не ги хвали толко тези руски консумативи и урала - работил ли си професионално дърводобив с тях?
crez - майстор
професионал написа:
crez написа:
В урала не слагам масло за смазване на веригата, или ако сложа то е старо(горяло) масло, това което не мога да си позволя с хуксварната.
Вуйчо ми слага само горело масло в хуската и вече повече от 20 години го слуша.(не казвам,че е правилно)Не че няма друго,но не му се свиди да изхвърля старото масло.Крез - не че нещо ама не ги хвали толко тези руски консумативи и урала - работил ли си професионално дърводобив с тях?
14 години в Коми от тях 7г в гората стотици куб.м. съм "окосил", :wink: сняг,кал, дъжд, за веригите мога да кажа само хубаво в сравнение с орегона. Много мога да пиша за сечта. :lol:
професионал - специалист
Ясно тогава откъде тази любов (или носталгия) към руските изделия :respekt: .Не те ли мъчи урала - с хуската е къде-къде по-леко за работа?Аз след един два фала от страна на точиларите,вече не нося там верига - по добре си ги точа пък и 3 лв за верига :x .
Mega - специалист
Миналата година взех STIHL MS250, много съм доволен. Взех го с две оригинални вериги и само ги сменям. Доакто едната се точи с другата работя. Хората от представителстово ми се видяха свестни, за сега само нося веригите там, да не се налага друго. Колко работа отметна на вилата, направо е огън. Сега се заглеждам и за косачка ръчна, но да има и диск.
професионал - специалист
Добре де, едната се точи - ми като отидеш на село и почнеш нещо работа с машинката и недай боже,удариш камък,пирон или нещо друго,какво правиш - свиваш знамената до следващия път?
dragozow - майстор
Трябва да имаш винаги още една под ръка. Аз не съм дърворезач, но имам три вериги, като почне да не реже слагам другата. С една верига всичко може да стане и да не свършиш работа. По каталозите на Stihl и Husqvarna има по-твърди вериги и шини, но никой не ги внася заради цената. Все пак са консуматив, като се износят се хвърлят. А тия руските машини са си класика :)
Mega - специалист
... Не се изразих добре. През седмицата съм си в София, в Понеделник я оставям и има няколко дни да я наточат, и да си я взема. След това с двете ходя разбира се. Имало е случай да ходя с едната, но режа само клони и тя не се затъпява лесно. Един стар сак го направих само за нея и вътре си носч всичко, дори и тубата с бензина. Купувам само фирмено моторно масло. За веригата ми казаха, че може и от M10Д да слагам.
mitko64 - майстор
За моторна коса ти препоръчвам щил FS 350. Ползвам я предимно като храсторез(с циркуляр)-просто машината няма умора, по 6 часа на ден. Дават и храсти до 7см., но режа такива и ололо 10см.С кордата е направо вършачка, но много трябва да се внимава за скрити телове в тревата( вече съсипах една глава). На гориво е много икономична- на тъста купих една китайска(RTR), която е доста по-слаба а гори сигурно два пъти повече. Но щилката си е сериозна сума-1150лв. За точенето на веригите от близо две години се отказах от машинното- съсипаха ми в Монтана две вериги и оттогава само на ръка-доколкото спазя ъгъла толкова. А иначе сега купих една нова верига, швейцарско произодство на шил, със звена против обратен удар, реже страхотно- направо вади макарони. Предпочитам моторното масло на щил понеже е червено и след разтваряне не може да сбъркаш да сипеш чист бензин.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: