• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
kkk - специалист
От такъв кранИзображение
вчера сълзеше, днес вече капе.
Но не от снадките, а от самия кран.
Пробвах да го завия отстрани с отверката, но не може повече.
Моля, ако някой знае дали може да се оправи някакси врътката, да помага.
Главния спирателен не работи и се боя, че няма как да се смени целия, а няма сифон в тоалетната и ще стане мазало, ако вече не е протекло.
Мнооого моля, помагайте, че съм сама и не зная как да се оправям.
И при мен се получи теч от спирателен кран. В мазето е. Водата замръзна и с някакъв пистолет за топъл въздух нагрявах тръбите, крана включително. Не размразих тръбите, но от този кран сега капе вода, без значение дали е спрян или не. Мога ли някак да отстраня теча, без да викам майстор?
Моля за отговор. Благодаря предварително!
stiv1961 - майстор
И на двете ще отговоря: според мен си искат смяна крановете, дошло им е времето. Жената и тя ми ревна снощи, че протекъл спирателния на пералнята и днес скокнах отсреща в железарията и купих. Към ккк- не може ли някой от съседите да спре централния кран за 5 минути?
Stiv1961, благодаря за бързия отговор! Надявах се, че нещо може да се направи, за да не идва майстор точно сега.
stiv1961 - майстор
Ми то не е и за майстор- спираш водата на апартамента, развиваш стария кран и навиваш новия. Ще ти трябва малко тефлонова лента или кълчища.
Хм, лесно е да се каже. Става въпрос за къща и крана е на труднодостъпно място.
stiv1961 - майстор
Ех, трудно достъпно - колко да е трудно достъпно :) .. сигурно е в шахта. Ми ще трябва да се спре няма как.
kkk - специалист
stiv1961 написа:
И на двете ще отговоря: според мен си искат смяна крановете, дошло им е времето. Жената и тя ми ревна снощи, че протекъл спирателния на пералнята и днес скокнах отсреща в железарията и купих. Към ккк- не може ли някой от съседите да спре централния кран за 5 минути?
Може, ама при нас няма достъп до там, че ключ към тоя щранг има една луда бабичка, дето не го дава, че й били надписвани сметките за водата послеСега тук един колега каза, че всички кранчета прокапвали след известно време, после пак запичали.
Ще видя довечера каква е хавата, дано да е запекло.
jekasus - майстор
kkk - централно се спира на входа водата и се сменя крана до водомера(щом и той не работи), цялата операция заема 30 минути. Другия после. И понеже си писал(а) по също време, домоуправителя също трябва да има ключ.
Iveto13 - Ако крана с кекла, притегни тази гайка Изображение
Ако не стане, развиваш гайката и набутваш вътре малко калчища омазани с грес(не всеки има лоена набивка) :-D
Jekasus, крана ми не е като на картинката. С една "дръжка" е, която се движи до 90 градуса.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от спирателен кран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: