• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
clio_1 - напреднал
Става дума за подпорна дървена колона, искам да я махна и съм намислил да подсиля хоризонталната колона с П-образен профил 100х50х5.
Разстоянието между двете стени е 3,40м, профила мисля да е с дължина 4м та да може да стъпи на стените с по 30см.
Ето и снимки

Прикачен файл

Изображение002.jpg
Изображение002.jpg (60.17 KиБ) Видяна 4629 пъти

Прикачен файл

Изображение001.jpg
Изображение001.jpg (70.67 KиБ) Видяна 4629 пъти

Прикачен файл

Изображение000.jpg
Изображение000.jpg (78.12 KиБ) Видяна 4629 пъти
sim40 - напреднал
А какво носи това цялото нещо(хоризонталната греда)?Дай малко повече инфо.
clio_1 - напреднал
sim40 написа:
Ами носи гредореда /покрива/ хоризонталната греда е 9х9см и дължината която е във въздуха е 3,4м
Това е профила за който говоря Профил П-образен СО 100x50x4/L6000 мм 1.60 лв. / кг. 9.18 за 1 м. 5.746 (кг. на м.)
isko6p - специалист
clio_1 написа:
sim40 написа:
Ами носи гредореда /покрива/ хоризонталната греда е 9х9см и дължината която е във въздуха е 3,4м
Това е профила за който говоря Профил П-образен СО 100x50x4/L6000 мм 1.60 лв. / кг. 9.18 за 1 м. 5.746 (кг. на м.)
Двойно Т по добре.
VLADO66 - майстор
Аз бих прeдложил зa по-сигурно горeщо-вaлцувaн швeлeр 120/60
clio_1 - напреднал
VLADO66 написа:
Аз бих прeдложил зa по-сигурно горeщо-вaлцувaн швeлeр 120/60
Ами няма да е студено огънат защото се оказа, че са много тънки, за това ще е такъв само-че ще е 100/50/6
Фло - специалист
Каквото и желязо да сложиш ще висне,освен двойното т,както предложиха по-горе. Аз,ако бях на твоето място нямаше да я махам тази колона,даже щях да направя един тунинг по стената и тавана с видими декоративни греди,фиктивна видима конструкция.От няколко години това е много моден интриорен дизайн в Италия.Разгледай малко италиански списания за интериорен дизайн и архитектура.
clio_1 - напреднал
Фло написа:
Каквото и желязо да сложиш ще висне,освен двойното т,както предложиха по-горе. Аз,ако бях на твоето място нямаше да я махам тази колона,даже щях да направя един тунинг по стената и тавана с видими декоративни греди,фиктивна видима конструкция.От няколко години това е много моден интриорен дизайн в Италия.Разгледай малко италиански списания за интериорен дизайн и архитектура.
Двойно-то Т е много тънко най дебелото е 4,5мм и е много широко, а П-образен профил на ширината която ми трябва мога да взема 6мм до 8мм на същата цена като двойно Т за това не съм се спрял на него.
Искам да махна гредата защото е на средата и не мога да сложа никаква свястна маса щото няма да остане място за столове а идеята е тази стая да бъде трапезария.
Този интериор го гледам вече 10 години ;)
roofbuilding - специалист
Да продължим:

Прикачен файл

126.jpg

Прикачен файл

125.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Премахване на вертикална колона, съвет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: