• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 67
Напишете въпрос свързан със санирането.
aristokrata - специалист
Павка,още една идея - ако е способен да си свали задния стъклодържател с ПВЦ клинчета и лопатка може да деформира крилото в желаната посока. Това с чука обикновенно стресира клиентите до немай къде :-D
miro_800 - специалист
Закачени дрехи и чанти не биха повлияли на един добре монтиран прозорец с дюбели и стегнала пяна :razz:[/quote]
Говорех за крила, колега.Не за каси.Тя касата ще си е все там, дори крилото да провисне като свински дроб на ченгел.
aristokrata - специалист
И аз говорих за крила. Ако крилото ще провисва от окачена върху него чанта,била тя и 20кг. по-добре да се случи сега,отколкото след няколко месеца. Неизбежно е. Всеки си има мнение,не искам да споря.
Поздрави!
miro_800 - специалист
И с тези писания накрая като отидем да монтираме клиентите ще ни дават важни насоки и нововъведения в производството и монтажа.Не че не става и това понякога :lol: :partyman:
Извинявам се, че пиша чак сега, но нямах време да се включа и да споделя.
Сега засега всичко е наред. По мои скромни наблюдения виждам разлика. Скоро не е духало тук във Варна и не мога да кажа на 100% дали са оправени нещата.
Ако някой от вас има познати или приятели монтажисти, моля препоръчайте...
Да попитам още нещо - има ли някаква тенденция след определен период от време дограмата да се разхлабва???
Моята е вече на около 6 години... И още - горната панта за какво отговаря, т.е. какво променям при нейното настройване?
Благодаря за компетентните мнения!!!
aristokrata - специалист
Обикновенно след първите няколко месеца се отчита провисване с милиметър-два,но след това се стабилизира.
Нищо че мога да дам много примери за дограма,която в продължение на години не е мръднала и с милиметър.
Всичко зависи от правилното разпъване на стъклопакета и оставянето на обкова в положение,в което може да се регулира с няколко милиметра.
От горната панта се придърпва крилото назад и нагоре;или напред и надолу. Повечето обкови предлагат и възможност за регулиране на силата на притискане към касата.
Поздрави!
miro_800 - специалист
Нека не забравяме че пантите са с пластмасови втулки...
Всяко нещо иска редовна поддръжка.Не е като да го сложиш и край.Има си комплекти за поддръжка на уплътнения, панти,мартините се смазват...ма пусти пари
Парите не са проблем. Споделете информация за фирма или техник във Варна, моля...
Също така, кажете Вие какви препарати ползвате, и съответно какви интервенции правите, за поддържате дограмата в оптимално състояние.
Благодаря отново!!!
aristokrata - специалист
Препарати.. За почистване - не-абразивни и не-агресивни. Най-обикновенно веро би ви свършило работа за почистване на профилите. За стъклопакетите - препарат за стъкла.
За смазване на обкова - най-обикновен вазелин.
Фирма във Варна не мога да препоръчам,най-добре е според мен да намериш познат дограмаджия, който да извърши преработката и да поеме личен ангажимент към качеството.
Поздрави!
Здравейте отново
аз съм постъра от началото на страницата със снимките на Рото обкова. благодаря ви за ценните съвети, но не се чувствам достатъчно сръчен да се нарамя с прилагането им в действие. Можете ли да ми препоръчате някой майстор който да се заеме със задачата. Живея в София, Студ Град.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 67

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: