• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Chefo77 - майстор
Странно поведение, макар че на псевдотърговците вече им е практика.
Предлагат нещо ново. Искаш разяснение. Отговарят ти уклончиво, понякога с термини, които нямат никаква връзка с въпроса. Важното е да имитират интелигентност и да вдъхнат сигурност в питащия. На въпросите, кито не им харесват, или отговарят със заядки, или изобщо не обръщат внимание на въпроса ти.
Обаче гледай какво става когато изразиш недоверие, или не дай Боже започнеш да спориш с тях ...
Абе ей, Пух, какъв си ти, че ще спориш??? Науката върви, ей, ти какво си зациклил на едно място? Че и ЖП не знаеш какво е (женска п.тка, какво друго) :)
Pooh - майстор
:lachtot: :lachtot: :lachtot:
ВернУ бееее - глей колко съм проЗД ... хахаха
Ама пък как се строи, айде контрола вече почна да ми се изяснява ... хахахаха
Чефо, ще те съдя - кискам се вече 5 мин. без признаци за спиране - ще се повредя ей. :lol:
complast - специалист
Тва,че некой сложил капаци на уламата е смешно,дори трагично.Но не разбрах,как три пия цени на полиетилена могат да направят толкова евтини керемеди/апропо:колко чинат тия керемиди/.
Chefo77 - майстор
complast написа:
Тва,че некой сложил капаци на уламата е смешно,дори трагично.Но не разбрах,как три пия цени на полиетилена могат да направят толкова евтини керемеди/апропо:колко чинат тия керемиди/.
Еее, не четеш колега - само с 26 % по-скъпи са от Брамак ... :)
stenmark - специалист
Тето може и да поясниш т.е.Клиента може така да е поискал,отдолу имали улама/тенекия/.В Гърция съм виждал подобни завършвания.Например там където свършва ската покрай билото завършват като навърха при билото.Според мен само при прозорците е nonsense .
roofbuilding - специалист
Аз незнам какво има отдолу.Независимо какво иска клиента трябва да има ламарина отдолу, иначе след 2-3 години нов покрив.
Chefo77 - майстор
roofbuilding написа:
Аз незнам какво има отдолу.Независимо какво иска клиента трябва да има ламарина отдолу, иначе след 2-3 години нов покрив.
Колега, мога ли да те помоля да коментираш така изработения покрив (снимки номер 7 и 8):

http://vedernik.com/obekti

и да споделиш може ли да се има доверие в качеството на един продукт, който се произвежда и широко рекламира от фирма, която явно счита за нормално това изпълнение. Да, няма пряка връзка между качествата на продукта и извършеното с него, но все пак това е реклама: "Така се прави с нашия продукт".
Фло - специалист
Когато има лека скелетно-гредова конструкция има малко варианти за покриване на покрива и тези керемиди, полимерните са едни от тях. Не са лоши керемидите ,но както всяко нещо има различни производители и от там качеството им е различно. Обикновено тези керемиди ги правят от вторична пластмаса,изкупувана от пунктовете за събиране ,от тези дето ровят по буклукчийските кофи.От тук и първия "х "на постоянното качество.Разнообразието на пластмасовите отпадъци е голямо и повечето имат добавки за саморазграждане ,едно изискване от последните години към производителите на пластмаси .Тъй,че 100-те години гаранция е само предположение. Самата технология на изработване на полимер-пясъчните керемиди е проста и това позволява обикновенно гаражно производство.Състои се от дробене и стапяне на пластмасата и нагряване на сух пясък до същата температура ,отделно в друг казан,след което се смесват при еднакви температури,разбърква и се налива в калъп -форма с бързо охлаждане.Нашенските производители имат по една матрица,което прави производството бавно и скъпо и ако имате 200 м2 покрив ще чакате поне месец.Пак ще кажа,че са подходящи за покриване на леки конструкции.
roofbuilding - специалист
Дълбоко се съмнявам, че колегата "4efo" е представител на тази фирма. Конкретно на въпроса,независимо от тежеста на керемидата, трябва да се има впредвид и 2 други значими фактора, а именно снега и вятъра. Натоварването на снега е около 500-600 кг/m2. Затова, когато казват, че дадена керемида е по-лека от другите видове в 2 пъти не означава, че и сечението на ребрата, поповете, столиците трябва да се намали в 2 пъти.Натоварването на снега и вятъра при 2 вида е същото.Според мен точно това са пропуснали при монтажа на тези керемиди. Мен ме учудва друго. В таблицата за сравнение, която е на сайта им, недостатъка на тези керемиди е :
1. Ново производство , трудно се намират, желателно е да се коват за скарата
2. Ограничен брой търговски пунктове.

а тази таблица дори ни тяхна. Оригинала е тук http://www.tiling.com.ua/price.html
Chefo77 - майстор
А не трябва ли да има някаква изолация върху скарата - хидроизолация имам предвид? С оглед на по-по-горния ми въпрос към адаша, според мен ще имат някакво разширение и свиване, може ли да са толкова плътни, че да не пропускат вода надолу? Най-малкото от конденза ще се овлажняват и ще мокрят топлоизолацията отдолу...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Полимерни Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: