peterdimov Изтегли си безплатната версия на програмата SCERCHUP PRO 8 или по старата 7.След което намери начин да се свържеш с мен за да ти пратя това което съм обещал. 

Caxo написа:Да попитам и аз нещо.... Има ли вариант за направа на барбекю с пещ от камъни, а не от тухли? По възможност пещта да е до барбекюто, понеже ще са залепени за дувар с височина около 2.50. Дори ми се иска хоризонталната плоча , в/у която ще е самия огън да е каменна плоча с дебелина 3-4 пръста и евентуално само вътре в самото барбекю да се наредят огнеупорни тухлички или да се направи една метална тава повдигната на 2см от плочата за да не се нагрява чак толкова ида се спука....причините за този вариант са няколко:И аз се интересувам от варианта с камъните. Малко изнасилено ми стои тухли отвътре и камъне за красота.
1-естетически ( всичко наоколо е от камъни и дърве)
2- камъните са на 7-8 метра (ако не ги вложа в барбекюто трябва да ги извозвам на някъде...)
3- тухли нямам...т.е. трябва да ходя да купувам от някъде...
Всичко това е свързано с разходи, време и труд, които евентуално мога да си спестя би било чудесно
Caxo написа:Да попитам и аз нещо.... Има ли вариант за направа на барбекю с пещ от камъни, а не от тухли? По възможност пещта да е до барбекюто, понеже ще са залепени за дувар с височина около 2.50. Дори ми се иска хоризонталната плоча , в/у която ще е самия огън да е каменна плоча с дебелина 3-4 пръста и евентуално само вътре в самото барбекю да се наредят огнеупорни тухлички или да се направи една метална тава повдигната на 2см от плочата за да не се нагрява чак толкова ида се спука....причините за този вариант са няколко:Има вариант,не е задължително цялото съоръжение да е изградено само от тухли.Огнището на пеща задължително от огнеупорни тухли, огнището на барбекюто може и от добре изпечени плътни керамични тухли /трудно се намират у нас/ може и от камък ,всичко останало може да е облицовка от камък или каменна зидария .
1-естетически ( всичко наоколо е от камъни и дърве)
2- камъните са на 7-8 метра (ако не ги вложа в барбекюто трябва да ги извозвам на някъде...)
3- тухли нямам...т.е. трябва да ходя да купувам от някъде...
Всичко това е свързано с разходи, време и труд, които евентуално мога да си спестя би било чудесно
Caxo написа:Имам предвид едновремешните тухлички с които са правели джамалите, те са с размери... около 100/200/20 мм , тънички са, но нека някой по-компетентен да се изкаже. До колкото съм се заглеждал тези готовите, бетонните при тях също огъня се пали в една метална тавичка, което е повдигната , така ли е или аз нещо съм се заблудил ?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: