Е хиляди не са нужни. Моите драйвери още при половин стъпка и вече се усеща подобрение . За това предложих 10 микростъпки като вариант.
Желаната точност според мен трябва да се заложи в проекта на механиката при цяла стъпка на мотора.
При мен в момента теоретично е 1 стотна. Аз ако действително мога да я постигна с механиката, шапка на тояга

Pandurko
Понякога аматьорството може да постигне по-голям професионализъм от притежател на диплома

Нещо готово ли смяташ да ползваш за логическото управление на намотките, синтезиране на напрежения за микростъпките и ограничаване на максималния ток?
Картинката е малко ситна - надписите, но видях там таймер 555. От практиката стигам до извода, че е по-добре не да се управлява сигнала "разрешено", а при покой след определен интервал, просто да се намали токът в намотките, но моторите да останат в режим на задържане. Така се предотвратява риска от самоволно, макар и неголямо мръдване при получаване на разрешение за работа и енергизиране на намотките, ако преди това са били изключени.
Разрешителният сигнал според мен трябва да се ползва на по-високо ниво, общо за всички оси, за да може управляващият софтуер да спре всичко в аварийна ситуация.