Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DirtySouth - напреднал
Здравейте искам да си направя на гаража врата ,но искам идеи как да стане защото не съм много в час с нещата . Идеята ми е права метална врата и на нея да има верига която да контактува с моторче от чистачки и да я движи наляво , надясно . Това ми е ясно как да стане , но по електрическата част ще съм благодарен за съвети , изискванята ми са , да може да се отваря с бутон (не задължително) и с дистанционно управление . Благодаря предварително
moimoimoi - майстор
седя и си мисля че с моторче от чистачки няма как да стане тази работа която я искаш :shock: :lol: ,освен ако вратата не тежи колкото чистачките
и с верига не ми се струва най добрия вариант,особено зимно време
все пак дай подробности-искаш плъзгаща врата или ролетна която се навива
трябва да помислиш и за варианта че ако няма ток трябва да има ръчен режим/чрез бутане/ да я управляваш
тези дето аз съм монтирвал са за плъзгащи врати,моторчето е с редуктор а задвижването е чрез зъбна рейка-от мотор-редуктора излиза зъбно колело а по дължината на вратата има метална зъбна рейка
а когато няма ток на мотор-редуктора имасъединител който се изключва-т.е.отцепва се въбното колело от редуктора и така вратата може да се движи на ръка ,управлението е лесно-е тая механика е по трудна
DirtySouth - напреднал
С моторче от чистачки ще е и е доста кораво , все пак е правотоково и според мен ще издържи с години ... Вратата ще е плъзгаща , за жалост нито един от двата варянта дето е предложил колегата , тук не става дума за самата врата , нея ще я направя , а за електрониката как да я командвам с какво и тн
joro39 - специалист
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ucts_id=21 ползвам този модел и съм много доволен ,а за плъзгаща врата си намери по сериозен редуктор?
DirtySouth - напреднал
Нз защо не ги харесвате моторчетата от чистачки , но аз твърдо съм решен да пробвам такова , дистанционните нещо скъпо ми се виждат , на Илиенци гледам модули за централно по 15 лева с 3 дистанционни ... Нали все пак това е идеята на HOME MADE да излезне евтино
a_stoev - майстор
Дали ще му стига мощност? Има четки. Корав траф и цената ще стане като на синхронен двигател. От друга страна лесно се резервира с акумулатор и тогава може да минеш и с по-малък траф.
Редуктор ти трябва във всеки случай, но поне за асинхронните мотори има стандартни редове.

Като искаш "направи сам", най-добре вземи магнити и медна жица и си го навий сам. Човек трябва да знае къде да спре.
DirtySouth - напреднал
Повече от сигурен съм , че е достатъчно мощен , с акумулатора е добра идея , все пак ще може да се ползва и за УПС като няма ток , пак да работи , а редуктор не ми е нужен , все пак този мотор е с няколко скорости , а именно това го прави още по-подходящ .... И все пак аз искам помощ за командването на мотора ,а не дали да ползвам него и тн
VLADO66 - майстор
Освeн комaндвaнeто сeриозно внимaниe трябвa дa обърнeш нa бaлaнсирaнeто нa врaтaтa-кaкъвто и рeдуктор дa ползвaш врaтa трябвa дa сe отвaря с eдно пръстчe когaто e свободнa.Друг момeнт e зaщитaтa от прeтовaрвaнe-сигурно щe използвaш рeдуктор с голямо прeдaвaтeлно число,aко зaпeцнe по някaквa причинa зaщитaтa трябвa дa e много прeцизнa в противeн случaй докaто сe сeти дa изключи двигaтeлчeто вeчe щe изгоряло.

Тема "Автоматика за гаражна врата ,как да стане ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: