Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rqhovo - помощник
Преди малко бащата ми звънна,че бойлера не загрява.Монтиран е в къща и за да не замръзва е оставена водата на тече на тънка струйка.Днес водата е спирала за около 2 часа и понеже няма никой през деня в нас е нямало кой да го изключи.Той ми обясни ,че на ключа за включване на бойлера му свети лампичката,а някаква индикаторна лампичка до самия ключ преди е светела,а сега не свети.Всичко това се установява след като се прибира и разбира,че водата е спирала.Оттогава бойлера не загрява само му свети лампичката на ключа.Аз мисля,че се е задействала защитата,но след като му обясних къде да я търси той уж я е изключил ама пак същото се получава не загрява.Бойлера е нов на 3 месеца,но в тоя студ едва ли някой ще го види от магазина,още повече трябва да пътува 30км до нас.Така,че всяка идея какво да очаквам или направя е дошла добре.
п.с.Търсих в търсачката,но не открих това,което ме интересува.Извинявам се ако темата не за тук.
Последна промяна от rqhovo на съб фев 04, 2012 5:29 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
kakто го описваш явно се е задействала термозащитата която е вътре в бойлера
и ти правилно си му казал на баща си да я възстанови
въпроса е дали той го е направил или само си мисли че е направил нещо
ако я е възстановил би трябвало тази лампа която е спряла да свети да вземе да светне,ако пак не иска да работи диагнозата е изгорял нагревател
и аз не знам дали сервиза ще се мръдне на 30 км за проверка и после още веднъж за ремонт след като проблема е че бойлера е останал без вода
за това най добре си смени нагревателя ако той е изгорял и не се занимавай с сервизи
поне аз така направих с моя бойлер,гаранция 6 години и на 5-тата изгоря нагревателя,едната алтернатива беше да се обадя на сервиза,да ги чакам,да дойдат да констатират,после да дойдат пак и да свършат работа, а другата която избрах-нов нагревател с гарнитура и фланец -20лева и половин час работа и хепи енд :rock:

тая работа с оставена течаща вода не ми стана ясно защо така
че тя минималната температура на терморегулатора мисля е 12 градуса-т.е. ако е включен и терморегулатора е на минимума не може да замръзне
rqhovo - помощник
Значи утре като се прибера първо ще проверя защитата и после нагревателя.Ако е от нагревателя мисля да направя като тебе и да го сменя без да се занимавам със сервизи и гаранции.А това за минималнатата температура на терморегулатора не го знаех.Колкото до тая термозащита тя се изключва с едно малко копче около терморегулатора или съм подвел бащата.Да бях там щях да я намеря ама така от разстояние на сляпо ми е малко трудно.
Чаро - Акълия
:?
Предполагам сте оставили да тече топлата вода?
Ако е така, варианта с бойлер останал без вода е възможен само при неадекватен възвратен вентил!
Замерете с подходяща апаратура (или поне с пробна лампа) преди каквито и да било интервенции.
rqhovo - помощник
Ами да оставена е топлата вода да тече.Възвратния клапан битрябвало да е наред все пак е нов.А утре като се прибера започвам с меренето.
rqhovo - помощник
Проблема е решен термозащитата се беше включила.По-големия проблем беше да я открия.Всъщност терморегулатора и термозащитата са в общ кожух,а самата защита се изключва с помощта на игла щото дупчицата е много малка.

Тема "Проблем с бойлера-Решен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: