Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikisv - специалист
То като им гледам разхода на тези пелетни котли маи наистина по добре на климатици.
joro_vn - специалист
По-добре е наистина при температури над 0 градуса приблизително, оттам надолу е танто за кукуригу. Пада ефективността на климатика. А излъчването на радиатора никакъв климатик не може да даде. Затова и има спорове дали 22 градуса на радиатори е по-топло от 25 на климатици. А един хубав климатик с хубава мощност отива на цена на пелетен котел.
Моята избистрена доктрина е - евтини климатици за положителни температури и евтин пелетен котел за арктически студ.
Ама малко късно ми дойде...
gizdo - специалист
Големия син е с астма и за нищо на света не бих сложил климатик за отопление.
filmatoplo - майстор
И аз , но уговорката за търсене на пелетен котел през пролетта остава :wink: , ще ми трябва за загряване на БГВ вода в ресторант :) .Има време до тогава :) .
nikisv - специалист
gizdo написа:
И аз не харесвам климатиците но се ориентирам към термопомпа въздух вода.
zgi - помощник
Някой има ли пелетен котел Waterland S40. Какви са отзивите за него. Защото цената му е много атрактивна.
joro_vn - специалист
nikisv написа:
gizdo написа:
И аз не харесвам климатиците но се ориентирам към термопомпа въздух вода.
Всъщност това което съм решил да направя през лятото е да закача паралелно на пелетния котел една евтина термопомпа въздух вода , към 10 киловата за работа при положителни температури.
vladislavpet - напреднал
Здравейте!
за Виадрус У22 имало някакви отливки които се редели и намалявали горивната камера.....има ли ефект и от къде могат да се вземат...моя е 9 секции и май му идва голяма горивната камера
djordan - напреднал
vladislavpet написа:
Здравейте!
за Виадрус У22 имало някакви отливки които се редели и намалявали горивната камера.....има ли ефект и от къде могат да се вземат...моя е 9 секции и май му идва голяма горивната камера

Би трябвало да има ефект,тези отливки го правят двукамерен.Може да ги закупиш от ЕРАТО около 25лв. бройката, ще ти трябват 9бр. на всяка секция по едно.Моят е Виадрус 6сек. и има 6 плочки.
filmatoplo - майстор
Качете някоя снимка на тези плочи -доста хора питат за тях :) .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: