• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
roofbuilding - специалист
Аз бих препоръчал каменна вата (фасадна).
Stefan2000 - специалист
Относно керамичните коминни тела, и аз се огледах в тях. Видях, че има 2 размера, и до колкото схванах, работата с тях не е трудна.
НО. Това което видях по складовете, е че още там, по някои от тях имаше образувани надлъжни пукнатини. По-големия размер тела са укрепени за транспортирането, с кръстата разпонка, която при монтажа се разчупва. Какво ли се случва при тази операция?! Също така, стената при плоската част не е ли доста тънка и "студена", и няма ли да се наложи и тези тела да се изолират допълнително? Вероятно има различни производства и аз съм попаднал на лошия пример, но все пак не посмях да рискувам и се спрях на бетонни. Това което може да се направи като допълнителна екстра за тях, е по време на градежа да се измазват отвътре финно с огнеопорен теракол. Хем ще са още по-гладки, хем ще има по-малко пори за избиването на евентуален конденз навън.
Все пак, за каква къща и на колко години става дума?
iva6ki - специалист
Относно керамичните коминни тела от познат знам че още при транспорта на палета
както са 1/3 вече са или натрошени или са с пукнатини ако искаш качество правиш
системата Schiedel.Аз поне на пазара не съм видял по добро ,но на мен не ми беше по джоба
затуй бетонни блокчета-габарит 30/30см.Остава само изолацийката да довърша и както каза
колегата при градежа пълна шпакловка отвътре с огнеупорен теракол. :partyman:
Мда и аз като обикалях наскоро забелязах че доста от керамичните тела са напукани, но ми се струваха по-лесни за работа и затова се бях спрял на тях. Поне не съм купувал все още нищо, тъ има време да си помисля какво ще правя :) Относно системата Schiedel и нея я гледах ама и аз като колегата ще имам затруднения с финансите:)
Сега тепърва започнах да махам мазилката за да правя нова ел. инсталация, а след това и ВиК. Доста кал и слама излиза изпод мазилката и особено там където има греди в конструкцията на къщичката.
Stefan2000 аз теб дори те бях добавил в приятели за да те питам относно реставрацията на твоята къща, понеже видях че избягваш гипс-картони и искаш да запазиш вида й. Ама се оказа че не съм "дорасал" за да пиша съобщения :)
А за ватата така и неразбрах дали мишлетата обичат да си "играят" в нея. В описанията на някои вати пише че са устойчиви на гризачи и буболечки ама дали е така наистина?Понеже мисля да слагам вата над тавана и под дюшемето. Ако имате наблюдения - споделете, понеже едно е вата в апартамент, друго е в къща на село :)
Stefan2000 - специалист
Значи селска къща :) Качи една снимка да я видим. А и по-лесно ще може да ти се даде съвет.
Туй за ватата е божа работа.
Сложих тънък слой вата(от жълтата) в-у горната част на каменния зид на къщата. Хем за да уплътни като легнат дъските отгоре, хем да не влизат гадовете навътре. Обаче изненадата ми беше голяма, когато още на първата сутрин след полагането и', видях че всички открити части от вата бяха разпарцалосани от някакви животинки, или белки или котки. Имаме си и от двете. :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Изолация в къща с гредоред + комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: