• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ZMeyGorianin - майстор
Бях пуснал запитването в друга тема, но нямаше голяма активност затова я копирам в тази където има връзка с въпроса ми:
Реших да подобря отоплителната система с вътрешно тяло от климатик 12-ка. Свързването с настоящата поради ред причини трябва да бъде последобателно на единия радиатор. Той е панелен, свързан диагонално-вход горе/изход долу. Смятам да свържа входа на климатика в другия горен извод, където сега има автоматичен обезвъздушител. Него няма да го махам, а ще го сложа през "тетка". Изхода от климатика ще свържа на изхода от радиатора.
И тука назрява въпроса- дали при такова свързване няма да се наруши работата на радиатора?
Предвидил съм и кранове за ръчно регулиране на изходите.
Температурата на камината подържам 70-80 гр.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ще байпасираш конвектора - по-добре ги вържи последовтелно изхода на радиатора да е вход на конвектора
ZMeyGorianin - майстор
Добре ама къде да вкарам изхода от климатика/конвектора/-нали двата потока ще се съберат на едно място?
ПРОДАВАМ ВЪТРЕШНО ТЯЛО ОТ КЛИМАТИК "EXSEL" 12-КА С ДИСТАНЦИОННО.ЦЕНАТА Е 60 ЛВ., АКО НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ДА МИ ПИШЕ НА /merion7777@abv.bg/.
batkotony - специалист
Искам да попитам защо инверторните климатици не са подходящи за такава експлоатация?Имам впечатления от едно инверторно LG,12-ка.Значи за тест захранвам вътрешното тяло с ток и го пускам да работи без да е вързано към парното.Жалузите се отварят и вентилаторът работи на всички скорости.До тук добре,но целия тоз кеф свършва след около минута-вентилаторът спира и жалузите се затварят,остава само една лампа да мига-5 пъти(изглежда индикира някаква грешка)...
Някой знае ли какво означава и евентуално как да го излъжа да работи без да се самоизключва?
Другият ми въпрос е някой пробвал ли е да върже външно вместо вътрешно тяло в парната инсталация?Дали е възможно? (Естетическите моменти ги пропускаме. :-D )
kok - специалист
някой беше писал защо не става ама ко беше :? в коя тема беше :? май нещо търсеше информация от външното тяло и като не я намери се бъгваше електрониката му :? нещо такова май :? :-D някой спец по климатиците ще каже ако прочете темата и въпроса ти де :wink: :-D
lakosste - специалист
batkotony написа:
Искам да попитам защо инверторните климатици не са подходящи за такава експлоатация?Имам впечатления от едно инверторно LG,12-ка.Значи за тест захранвам вътрешното тяло с ток и го пускам да работи без да е вързано към парното.Жалузите се отварят и вентилаторът работи на всички скорости.До тук добре,но целия тоз кеф свършва след около минута-вентилаторът спира и жалузите се затварят,остава само една лампа да мига-5 пъти(изглежда индикира някаква грешка)...
Някой знае ли какво означава и евентуално как да го излъжа да работи без да се самоизключва?
Другият ми въпрос е някой пробвал ли е да върже външно вместо вътрешно тяло в парната инсталация?Дали е възможно? (Естетическите моменти ги пропускаме. :-D )
олега аз топля едно помещение от 35 кв.м. с такова тяло.Лека преработка на тръбите и вентилатора само.Ако имащ познат заварчик на медни тръби около 30 мин.
kuuuuuul - майстор
Инверторните клим. имат платка и във външното и двете постоянно комуникират и не могат една без друга.Евентуално решение е да видиш на колко волта е моторчето/защото може да не е 220в/ и да не ползваш платката, а да си го захраниш директно.Външното тяло също може да си го ползваш без проблем но за гараж или много голямо помещение.
batkotony - специалист
lakosste написа:
олега аз топля едно помещение от 35 кв.м. с такова тяло.Лека преработка на тръбите и вентилатора само.Ако имащ познат заварчик на медни тръби около 30 мин.
А каква точно преработка на тръбите се налага,свързват се по друг начин или просто накрайници се добавят като на вътрешното?А за вентилатора е ясно,трябва да го подкарам,по възможност на няколко степени... :)
kuuuuuul написа:
Инверторните клим. имат платка и във външното и двете постоянно комуникират и не могат една без друга.Евентуално решение е да видиш на колко волта е моторчето/защото може да не е 220в/ и да не ползваш платката, а да си го захраниш директно.Външното тяло също може да си го ползваш без проблем но за гараж или много голямо помещение.
За работа като климатик е ясно,че се търсят двете платки,но за да го подкарам на парното не мисля,че ще е фатално без външната.А ми се иска с дистанционното,удобно си е...Моторчето е с четири кабела,някъде мернах по темата,че има един кабел за обратна връзка,нещо с него дали не може да се направи...?А за външното тяло питам точно за гараж 50 кв.м. :)
kfr32 - напреднал
batkotony написа:
Колеги,изчетох темата и се зарибих тотално по тази идея.Всичко е супер,но се оказа,че ударих на камък с намирането на вътрешно тяло.Ако някой има нещо пред вид -било за продаване,било просто информация за фирма,която има такава практика да продава повредени тела моля да ме уведоми.Ще бъда много благодарен!!!
ПП.От София съм,но бих поел и куриерските разходи,то се подразбира... :)
Ето колега : http://prodavalnik.com/prodavam-klimati ... e-i3608106
Има повече броики, цената подлежи на коментар.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: