• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Eto led fenercheto s koeto opitah dnes - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=253091 Изображение
Sweti mnogo qrko, no e dosta po slabo ot Osram cool blue halogena.
Davat go okolo 170lm, hmm... struwa mi se che e dosta poveche, mnogo e qruk. Ako priemem che e 170lm, a dioda ot gorniq post e 3000lm realno, to gorniq diod shte svurshi perfektna rabota kato potok swetlina.

Ostawa problema s fokusiraneto na swetlinata na dioda, wse pak e 2x2sm, a otwora na optikata e 1x1sm i shte se poluchat golqmi zagubi na swetlina.

Produljavam da se chudq nakude da vlagam pari, za LED dioda ili za owtomobilen ksenon :?

Izvinqwam se za latinicata, pisha ot chijd kompjutur s nqkakwo XP i nqma kirilizaciq :|
zzuzi - специалист
1ви вариант ти е с яркия диод и фокусиране като на фенерчето
2ри-взимаш ксенон кит за мотор за 29лв (няма да набиваш 60 кинта за такув за кола) и пробваш....ако не те кефи си вземаш и мотор на който да сложиш ксенона и забравяш за проектори :lol:
Kalistobg - специалист
много малко са тези 300 часа нормалните ксенони не са ли с повече часове ... малко ми се вижда този
5лв за 300 часа излиза скъпо в дългосрочен план по-добре точков светодиод с захранването ми се струва по удобен вариант ... пак казвам провери по мощни фенери 1000лумена+ :?
http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=36469
тука един продава 1600лумена за 50лв това са около 10W =D>
Изображение
Изображение
Последна промяна от Kalistobg на нед фев 05, 2012 10:52 pm, променено общо 1 път.
Kalistobg - специалист
ок свързах се с човека дет ги продава фенера + батерии и зарядно са 70лв+5,80лв доставка :-D
само зарядното струва 9лв мога да купя батерии от тези за лаптоп дето са отделно
или да измисля външно захранване на 6,6 до 8,4 волта 1.5А :-D
ако го подкарам ще имам комлект 65в лед с захранване и оригиналната лупа от стария ми проектор
за продаване ... лентовия кабел на дисплея е прекъснат ако се оправи е работещ проектор
640х480 с тв тунер и дистанционно

Прикачен файл

p2.jpg
p2.jpg (61.91 KиБ) Видяна 4882 пъти

Прикачен файл

p1.jpg
p1.jpg (54.27 KиБ) Видяна 4882 пъти
brad4edat - специалист
много малко са тези 300 часа нормалните ксенони не са ли с повече часове ... малко ми се вижда този
5лв за 300 часа излиза скъпо в дългосрочен план по-добре точков светодиод с захранването ми се струва по удобен вариант ... пак казвам провери по мощни фенери 1000лумена+ :?
http://www.nalov.com/forum/index.php?showtopic=36469
тука един продава 1600лумена за 55лв предполагам това са около 16W =D>

1600-2000lm при DLP проектор са напълно не достатачни, няма достатъчно светлина при напълно затъмнена стая, пък да не говориме за осветена стая. При LCD проектор може би стигат тези лумени, но не и при DLP.
Щом OSRAM cool blue не успява при идеално фокусиран светлинен сноп със своите 1500-1600 лумена, да даде необходимата светлина, то трябва да се търси източник над 3000-4000лумена.
Уж ги дават тези 3000 лумена за самата крушка на проекторите, ама се съмнявам, че крушките реално са с много повече, а тези 3000 лумена ги мерят на осветения вече екран.
Kalistobg - специалист
аз предполагам че в моя случей ще ми върши работа , а и ще имам як фенер под ръка като не ползвам проектора , все пак карам много често колело дори и зимата :shock:
edit:
реших да взема само фенера 50+7лв и изнамерих зарядно от един стар макинтош лаптоп
7,5в 3ампера .... :-D
Последна промяна от Kalistobg на нед фев 05, 2012 10:16 pm, променено общо 2 пъти.
brad4edat - специалист
Ето много полезен линк за всеки който иска да си модне проектора :))) просто вижте и действайте смело :prayer:
http://www.allinbox.com/modding.htm

Аз реших, че ще действам с HID xenon за кола, около 50-60лева комплекта, само да посъбера странична пара и действам :partyman:
Изображение
Kalistobg - специалист
утре ми пристига фенера ще постна инфо след теста :-D

edit:
ето снимка на текущата ми картина с epson EMP-74 с ЛЕД подсветката с 60%+ загуби
явно съм мръднал фотоапарата и затова е леко размазано

Прикачен файл

P1150657.JPG 135см диагонал 53,1"

Прикачен файл

P1150656.JPG
brad4edat - специалист
Браво добре се е получило :)
При LCD номера със LED диода е лесен уж, всъщност при тези проектори налага ли се да се фокусира толкова прецизно светлинния сноп лъчи, колко е голям входа на оптиката пред лампата????

Колко лумена, вата и келвина ти е LED диода?

Аз реших да пробвам с HID xenon, така поне знам че ще успея да фокусирам снопа лъчи.

Реално светлината е доста повече отколкото на снимките, става идеално за гледане на музикални клипове в тъмна стая. Вече с подобрения фокус се забелязва прожектирания образ и в светла стая, но трябват поне още толкова лумени, а за момента те са 1500-1600lm.

Прикачен файл

DSC00295.JPG hp vp 6111

Прикачен файл

DSC00292.JPG PC захранването за тестване на крушката

Прикачен файл

DSC00293.JPG HP vp 6111 DLP with OSRAM cool blue lamp

Прикачен файл

DSC00298.JPG

Прикачен файл

DSC00285.JPG Тук сам се опитал да покажа приблизително колко е реалната светлина от проектора OSRAM cool blue / HP vp 6111
Последна промяна от brad4edat на вт фев 07, 2012 1:07 am, променено общо 2 пъти.
Kalistobg - специалист
утре ще пиша подробности сега си лягам :?
погледни снимките ми назад на проектора там се вижда входната лупа която съм оставил
махнал съм 3 лупи преди това , две с малки много лупички за разпределяне на светлината
и една за предварително филтриране на светлината ... принципно на някой проектори
когато има дефекти в цветовете на места особенно по краищата възможно е тази лупа да е проблема
тя е с материал които прегаря с времето защото е от пласмаса и през нея минава само ~60%
от входната светлина защото има 3 метални планки които пускат светлина само през 3 правоъгълника
за филтриране , днес ще направя клип като махам големия лед и тестовете с фенерчето :-D
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: