Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
gecata82 - специалист
Здравейте. Любопитно ми е какво точно показват всичките тези числа в един IP адрес. Например този: 78.90.253.239 .До колкото знам трябва да показва броя на мрежите, броя на подмрежите или нещо от сорта. Ако някои знае какво е точно ще е хубаво да го сподели с мен. Благодаря.
tretre - специалист
tozi ozna4ava 4e e ot blagoevgrad, internet dostav4ik e megalan i ne izpolzva proxy!

намира се някъде между Никола Вапцаров и Александър Стамболийски. Може да е ул. Брежалница
gecata82 - специалист
това си го знам и без да ми го казвате. Аз попитах за числата какво показват, или кое число показва номера на мрежата.
gandonov - специалист
gecata82 написа:
Здравейте. Любопитно ми е какво точно показват всичките тези числа в един IP адрес. Например този: 78.90.253.239 .До колкото знам трябва да показва броя на мрежите, броя на подмрежите или нещо от сорта. ...
Адрес от вида 78.90.253.239 е unicast адрес, демек сочи една единствена машина.

Адрес + subnet-маска вече показват брой мрежи и подмрежи.
Пример:
  • 192.168.0.0/24 - една мрежа с 256 адреса
  • 192.168.0.0/16 - една мрежа с 65536 адреса
Два адреса (първия и последния) от наличните в една мрежа са за служебно ползване.

Ако проявиш интерес, прочети повече за IP v4 address - http://en.wikipedia.org/wiki/IP_address
tretre написа:
tozi ozna4ava 4e e ot blagoevgrad, internet dostav4ik e megalan i ne izpolzva proxy!

намира се някъде между Никола Вапцаров и Александър Стамболийски. Може да е ул. Брежалница
Извинете за тъпия въпрос, но как разбрахте точния адрес?
tretre - специалист
има сайтове за ip
дай твоя да видим!
Transporterr - специалист
tretre написа:
има сайтове за ip
дай твоя да видим!
ти наистина ли вярваш че с тези онлайн "инструменти" ще разбереш от къде е въпросното ИП? :lol:
най много да разбеш кой е доставчика на интернет ..

Тема "Какво ни показва едно IP" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: