Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,

искам да попитам възможно ли е механични филтри за вода да ми намалят налягането от 4-5 бара до положение водата едвам едвам да тече.
Системата от филтри е показана на снимката. Има 7 филтъра в следната последователност като микрони - 100, 50, 20, 10, 5, 1 + керамичен, който е с пропускливост по-малко от един микрон. Свалих последните 2 - керамичния и този от 1 микрон, ефектът беше никакъв. Системата обслужва един резервоар от 800 литра, за който ми трябва изключително чиста вода, обаче с този дебит ще си го пълня с часове. Цялата водопроводна мрежа е чисто нова. Някакви идеи?

Прикачен файл

filters.jpg
tretre - специалист
Da vazmojno e!
6tom e nova instalaciata iz4isti wsi4ki filtri.
Napi6i kakwo ima mejdu glawnia vodoprowod i filtrite. trabi armaturi kolena kompensatori vsi4ko!
VLADO66 - майстор
Сложи мaномeтър нa входa.Софийскa водa нaпримeр с цeл по-мaлко aвaрии нaсложи по квaртaлитe рeдуциaрaщи с-ми и ТСК.Зa товa по някогa имa нaлягaнe и кaто пуснeш водaтa-йок.Флтритe които ползвaш спорeд гъстотaтa имaт рaзличeн кaпaцитeт кaто количeство прeчистeнa водa.Аз могa дa ти прeдложa дa сложиш eдин рeзeрвоaр прeди филтритe който дa дeйствa кaто утaйник и с хидрофор водовзeмaщ нaд срeдaтa нa рeзeрвоaрa дa минимaлизирaш боклуцитe.Смятaм чe тaкa нaпрaвeнa систeмaтa щe сe изплaти от по-рядкaтa подмянa и обслужвaнe нa филтритe
lux_e_on - специалист
Софийска вода наслагала редуцири,пък на мен в Младост нощно време ми избива казанчето на кенефа щот манометъра показва 8bar.Според мен сагаш един манометър преди филтрите и установяваш дали ти свалят налягането,а относно дебита с тая Ф20 ако преценявам правилно не търси дебит.
preslav - майстор
VLADO66 написа:
Сложи мaномeтър нa входa.
Към автора на темата...
Наистина ако си сложиш манометър на входа може би сам ще си отговориш на въпросите!

Тема "Филтри и налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: