• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentin114 - специалист
Прикачен файл:
S1056324.JPG
Прикачен файл:
S1056324.JPG
Веднага я направих установката, винтоверта е Makita 6095 D, старичък модел, но много як...работното напрежение е 9.6 В, но търпи и 12 В...захранването от акумулатор 12 В, но данните важат и за токоизправител,показанията на уредите се виждат...само ампермера в пусковия момент достига 6 Ампера, но това не успях да го хвана на снимка. Мерил съм при натоварване-около 7-8 Ампера "дърпа".
valentin114 - специалист
Прикачен файл:
S1056323.JPG
Прикачен файл:
S1056322.JPG
valentin114 - специалист
moimoimoi надявам се ви е ясно че има разлика между кучите марки и по качествените-т.е. на бош са по мощни моторчетата-от там и по голяма консумация на ток

Макита "куча" марка ли е :?
sinbor - специалист
Подмени си батериите на винтоверта за да го ползваш пълноценно. В България са скъпи но скоро гледах в ebay имаше доста изгодни предложения.
valentin114 - специалист
Прикачен файл:
S1056326.JPG
Тук се вижда, че не "Акита", а "МАКИТА"
bulhomes2 - майстор
Тя ще иде май една каса бира... :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost: :prost:

Гугъла обаче не можа да ми каже нищо за "грец-плочка kba5010 с радиатор". От къде се взимат такива неща? За кабела - доколкото разбирам 2х2 кв.мм. би трябвало да ми е достатъчен.
bulhomes2 - майстор
sinbor написа:
Подмени си батериите на винтоверта за да го ползваш пълноценно. В България са скъпи но скоро гледах в ebay имаше доста изгодни предложения.
Ами аз питах в една тема за ибейските елементи, но никой не ми отговори. Защото зарядните батерии, които си купих от там си бяха боклук. А и става въпрос за 4 различни винтоверта, които се ползват изключително рядко. И да им взема елементи - пак ще се скапят от нередовна работа. А трансформатора така или иначе го имам.
moimoimoi - майстор
или това KBPC 5010 http://www.google.bg/search?q=kba+5010& ... e2a8ec4e20

за радиатор ползваш някакъв алуминиев радиатор или корпуса на металната кутия-радиатора е за охлаждане
Прикачен файл:
kbpc5010.jpg
kbpc5010.jpg (21.35 KиБ) Видяна 5628 пъти
а най вероятно ако се премери тока на 10 различни модела винтовера ще има 10 различни показания
твоя какъв е
valentin114 - специалист
bulhomes2, грец KBPC3506W те устройства напълно. На цената на една бира в кръчмата, 2 кинта и нещо :)
bulhomes2 - майстор
Изглежда елементарно. Радиатори имам от стари дъна и видеокарти. Ще повторя дали правилно съм разбрал:
Захранващата фаза минава през димер. На вторичната намотка меря двата изхода и с димера нагласям необходимите за винтоверта волтове. Махам врътката на димера. От вторичната вкарвам с 2 кабелчета в AC буксите на греца. Към + и - на греца връзвам кабела на винтоверта, като спазвам поляритета.

Някой спомена, че е по-добре и батериите да си стоят във винтоверта. Не ми пречи да стоят, но ако не е необходимо - ще ги махна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Мога ли от пусково за кола да захраня винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: