• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всички въпроси за вилата.
bulhomes2 - майстор
А защо трябва да е с огнеупорни тухли? Те нямат ли топлоизолираща функция? А ние в случая не искаме да изолират топлината, а да я акумулират.
BARD - специалист
bulhomes2 написа:
А защо трябва да е с огнеупорни тухли? Те нямат ли топлоизолираща функция? А ние в случая не искаме да изолират топлината, а да я акумулират.
Ти въобще чуваш ли се какво говориш,топлоизолиращ ефект и шамот :lol: Отнеупорната тухла се загрява много бързо и още по бързо отдава топлината си,акумулиращ ефект имат плътните керамични добре изпечени тухли затова руснаците си правят печките от /печной красной кирпич/ а не от шамотен който е доста по евтин във Русия.
bulhomes2 - майстор
Майсторе, я пак ми прочети поста! Там питам, не говоря, че да се чувам. Затова моята пещ съм си я направил с тухли от акумулиращи печки на дъното и плътни червени за купола. Имах и огнеупорни, но предпочетох червените. Огнеупорни сложих само на огнището отпред.
NeoBoss - специалист
абе недейте да спорите на барт фурните са най-яките ... загряват и печат агне със едно изгоряло дърво във тях избощо не пушат, нямат нужда от подружка ... направо нямат нужда от комин ахахахах само не сме видели още едно негово произведение аххахахахаха

иначе искам да помоля peroni123 да каже как точно му е барбекюто и някакви впечатления , защото и мойто е на скара и със клапа за контролиране на въздуха .... зада може да се ползват брикети или въглища без да трябва да се загрява (което за мен е по добрия вариетн който не се препоръчва като хора като БАРТ) да сподели малко опит как се държи :)
bulhomes2 - майстор
Я. Това последното ми хареса. Слагаш тавата върху поставка над жарта ли?
peroni123 - специалист
ТИ КАДЕ ВИДЯ ГЛИНА.....вобще знаеш ли какво е шамот.ето ти отвън
Прикачен файл:
Снимка0386.jpg
и вътре
Прикачен файл:
18042010257.jpg
BARD - специалист
peroni123 написа:
ТИ КАДЕ ВИДЯ ГЛИНА.....вобще знаеш ли какво е шамот.ето ти отвън
Прикачен файл:
Прикаченият файл Снимка0386.jpg вече не е достъпен
и вътре
Прикачен файл:
Прикаченият файл 18042010257.jpg вече не е достъпен

А това какво е? На снимката прилича на глина.

Прикачен файл

05042010229.jpg
05042010229.jpg (40.83 KиБ) Видяна 6349 пъти
BARD - специалист
NeoBoss написа:
абе недейте да спорите на барт фурните са най-яките ... загряват и печат агне със едно изгоряло дърво във тях избощо не пушат, нямат нужда от подружка ... направо нямат нужда от комин ахахахах само не сме видели още едно негово произведение аххахахахаха

иначе искам да помоля peroni123 да каже как точно му е барбекюто и някакви впечатления , защото и мойто е на скара и със клапа за контролиране на въздуха .... зада може да се ползват брикети или въглища без да трябва да се загрява (което за мен е по добрия вариетн който не се препоръчва като хора като БАРТ) да сподели малко опит как се държи :)
Показал съм мое произведение малко по назад в темата но ти явно си го пропуснал.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mJC_fNSH4_I[/youtube]

Прикачен файл

пещ+барбекю вариант №2 [800x600].jpg
пещ+барбекю вариант №2 [800x600].jpg (75.34 KиБ) Видяна 6343 пъти
Последна промяна от BARD на пон фев 06, 2012 7:28 pm, променено общо 1 път.
NeoBoss - специалист
лошо като проекта изглежда по добре от крайния продукт .. тая дупка в ляво много вади очите, и мястото хич не е използвано добре...
аз като цяло не съм фен на тоя тип фурни после като изваждаш жарта от фурната всичко ти пада в краката :D
BARD - специалист
Нали знаеш кой има последната дума по проекта ,този който плаща .Никаква жар не пада никъде това е в ресторант и работи без прекъсване ,пици,гювечи,агънца,пърленки идр.
А за мястото си донякъде прав събрано е всичко на много малко простронство иначе пеща е с вътрешен диаметър 1200мм.

Ето това е мястото на което е събрано цялото съоръжение.

Прикачен файл

Picture 000.jpg

Прикачен файл

Picture 001.jpg
Последна промяна от BARD на пон фев 06, 2012 7:29 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Дайте идеи за комбинирана пещ,барбекю и огнище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: