Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Днес си купих от битака 3 броя стругарски длета.Били уж хубави,според вас добри ли са и някой работил ли е с тях?

Прикачен файл

IMG_1054.JPG
IMG_1054.JPG (62.01 KиБ) Видяна 5853 пъти

Прикачен файл

IMG_1053.JPG
IMG_1053.JPG (58.25 KиБ) Видяна 5853 пъти
ето още

Прикачен файл

IMG_1056.JPG
IMG_1056.JPG (62.75 KиБ) Видяна 5851 пъти
ZEDYCUS - майстор
Най добре колегата Гуевски да се произнесе. :?
Stefan2000 - специалист
Нещо нямат вид да са закалявани. Държат ли заточване? Как са на твърдост? Може да провериш с някое доказано длето, дали ще ги надраска лесно, и съответно обратния вриант.
Стават,могат да режат,като ида в провинцията ще ги опитам по сериозно на струга,стоманата горе-долу лесно се заточва грубо на шмиргела но пък и лесно се точи на белгията. Излизат сини отентъци от презакаляването на шмиргела
jujiano - помощник
Защо не писа че търсиш длета, имам едни длета от старите руски и германски от 80-те години не неупотребявани и седяли на склад, материала е супер - ширина май че бяха 6, 8, 10, 12мм и широки длета два вида - (Made in USSR),
имам и снимки ако си заинтересован пиши ми ЛС. На мен не ми вършат работа но само седят и не се използват.
Е,ще ми е скъпо да си взема отдалеч длетата...по-евтино е от Сливница и да си купя от Петров и Син за 20 минути път :lol: :mrgreen:
bisermonov - специалист
Здравейте
Ако ми позволите и аз да се включа по темата. Преди време доста престъргвах детайли ръчно нямах много длета да бъда откровен работех с 3-4 вида за грубо ползвах длето което с помощта на баща ми си бях направил от черупка от лагер нагрявах ме го до червено и след това го изправяхме и тъй като е стомана то се откаляваше, след което си го калявахме пак и що годе стоманата беше резлива. Втория нож ми беше просто кобалтов нож 8х8 и си го заточвах както ми беше нужно, и го бях забол съответно на дървени дръжки, и третия нож ми беше отрезен пак от плосък кобалт просто бях свикнал с тези ножове. Бях си направил сега се сещам и един плосък нож от пила за желязо.
ss.petkov - напреднал
jujiano написа:
Защо не писа че търсиш длета, имам едни длета от старите руски и германски от 80-те години не неупотребявани и седяли на склад, материала е супер - ширина май че бяха 6, 8, 10, 12мм и широки длета два вида - (Made in USSR),
имам и снимки ако си заинтересован пиши ми ЛС. На мен не ми вършат работа но само седят и не се използват.
Колко им искаш на длетата?
Продал ги е,по добре си вземи на Петров и Син,имам координатите им,няма да съжаляваш

Тема "Стругарски длета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: