• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 385
Ел. инструментите. Консумативи.
iva6ki - специалист
Колега къде в Монтана са ти съсипали веригата ,че ми се наложи да точа там на щил до болницата и добре я наточи
,но ми се стори че доста я изяде, понеже имаше белези чак по звената. :? от точенето.
dragozow - майстор
Машината отнема повече отколкото с пила. Особено ако преди това веригата е била заточена няколко пъти с пила, докато изправи ъгъла взима доста.
mitko64 - майстор
Беше магазин на щил. Не съм много запознат с града, минавах попътем за Лом, а на Берковицая не работеше магазина, но се падаше някъде в центъра на Монтана(открих го с разпитване). Веригите бяха почти нови а ми ги върнаха с половин зъби.Явно някой се учил да точи за моя сметка. Иначе дотогава ги носех в София на Пирогов и на Хладилника и бях доволен.
Mega - специалист
В магазина на Щил има и ръчна заточвачка. Но аз ползвам резачка 5-6 пъти в годината и не е проблем. Една верига нова е 24-25 лв. по памет. Ако изкарам с една 2 години е супер. За косачката ще я погледна, бях отделил към 800 лв. и ми се иска да е по-яка. Двора ми има доста чепове от храсти.
iva6ki - специалист
Май става въпрос за същия магазин.Не ми е чак проблем защото моята е 17лв ,но
не трябва да ми я изяждат с цел по бързо закупуване на нова.
За моторна коса ако не държиш да е марка аз съм с тази http://einhell.bg/?p=911
и съм доволен като е достатъчно мощна за всякакви дейности.Взел съм си от щил
циркулярен диск и си режа и дръвчета до 8-9см. :wink:
forski - специалист
Mega написа:
В магазина на Щил има и ръчна заточвачка. Но аз ползвам резачка 5-6 пъти в годината и не е проблем. Една верига нова е 24-25 лв. по памет. Ако изкарам с една 2 години е супер. За косачката ще я погледна, бях отделил към 800 лв. и ми се иска да е по-яка. Двора ми има доста чепове от храсти.
Миналата година си купих моторна коса на Хускварна модел 323RII машината е 24.5 см3 и 1.2к.с. с нея кося половин декър двор,за този обем от работа е перфектна машина с тегло само 5кг. на цена 696лв.

За 800лв. бих ти препоръчал да погледнеш машините на Хускварна понеже искаш да е по-мощна за 758лв. предлагат този модел, който е 41.5 см3 и мощност от 2к.с. - 143RII
http://www.storum.eu/Husqvarna-143-R-II

За сверка при Щил за 798лв. можеш да вземеш ето тази моторна коса, която е 28.4см3 и мощност от 1.3к.с. - FS 87
http://www.stihl.bg/isapi/default.asp

Сигурен съм че и двете машини са перфектни но в този случей Хуска е с по-добри показатели,поне аз така ги виждам нещата :wink:
Като знам моята моторна коса каква е фурия представям си по-мощните какво ще правят :supz: :hurra:
dragozow - майстор
143RII има вероятност да го няма през новия сезон, миналата година ги пуснаха на тънки цени, защото са от старите модели и не покриват еконормите. Иначе такава коса струва много повече, в порядъка 1100-1400 лв. За около 700 от Хускварна и Щил може да вземеш слаба машина около 25-28 кубика.
crez - майстор
професионал написа:
.Не те ли мъчи урала - с хуската е къде-къде по-леко за работа?Аз след един два фала от страна на точиларите,вече не нося там верига - по добре си ги точа пък и 3 лв за верига :x .
Колега, разликата е много голяма, за да сечеш с хуксата на 10 см от земята постоянно трябва да си в клекнало положение :lol: за 100 дървета на ден кръст няма да ти остане, а урала е тежък , но удобен че не се навеждаш. Стягах си кръста с един кожен колан от тия за борците и беше добре. Второто придимство на тази професионална машина е че има извод за хидроклин и върви заедно с машината, а за хуксата го носиш отделно. Нали ги гледам американските секачи, режат на височина 1м от дънера аджемийска работа, за такава сеч руснаците ни глобяваха зверски. С урала трудно се кастри, а с малка хукса е удоволствие да кастриш. :) Казах вече че много мога да пиша за професиналната сеч. Колкото до веригите си реших въпроса, купих си заточваща машинка, след малка преработка точа и руски вериги. Заточването и то си има чалъми, например за зимна сеч променям ъгъла на заточване, същото правя и за различни видове дървесина. Никъде не го пише това в справочниците, но си има значение. :lol:
forski - специалист
Сериозна работа е тоя УРАЛ, как се режат дърва с това чудо бе хора...колко тежи тоя туч :? :shock:

Прикачен файл

nova-motorna-rezachka-ural-2_i0.jpg
nova-motorna-rezachka-ural-2_i0.jpg (67.86 KиБ) Видяна 5370 пъти
teon - специалист
Реже се...реже се...той колегата @crez е по в час...да каже, щото на мен малко като виц ми звучи...
навремето нашенец отива на работа в Коми и всяка вечер се връща каталясал като с малко не му достига да изпълни нормата...вика го бригадира, пали една резачка, събаря 2-3 дървета пред него с учебна цел...нашия го гледа втренчено и промълвява:ама това нещо пали ли се , що не ми казахте :-D ...
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 385

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: