Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Хехе имаш си тризъбец,поздравления! :partyman: Ама при мен се скапа тризъбеца и ся ползвам фрезер и(или) нарязано парче арматурно желязо с назъбен край изрязан с флекс
alata_69 - специалист
ето как съм го направил аз
директно на планшайбата

Прикачен файл

23072010277.jpg
ss.petkov - напреднал
alata_69 написа:
ето как съм го направил аз
директно на планшайбата
Точно твоя съм гледал. Как си го захванал. Няма ли измятане при по-фини детайли? 100мм ли е?
alata_69 - специалист
универсала ми е 80мм
на планшайбата съм направил 1 зъбче около 0.5мм което ми държи универсала в центъра
а самия универсал го стягам с 3 болта м6
ZEDYCUS - майстор
profesionalist_wood
Хехе имаш си тризъбец,поздравления! :partyman: Ама при мен се скапа тризъбеца и ся ползвам фрезер и(или) нарязано парче арматурно желязо с назъбен край изрязан с флекс
Я покажи твоята постановка, че ми стана интересно как захващаш фрезера или това арматурно желязо без универсал. По горе в темата спомена, че търсиш такъв. :?:
ss.petkov - напреднал
alata_69 написа:
на планшайбата съм направил 1 зъбче около 0.5мм което ми държи универсала в центъра
Това със зъбчето не го разбрах. Нещо дребно правил ли си, за да кажеш дали не измята? Предполагам, че и 1/2 мм да е измърдал от центъра, на малко детайлче ще проличи. Или да не търся такава прецизност от тоя струг :lol:
alata_69 - специалист
няма никакво биене или тресене на универсала
ето ти и бърза картинка :rolleyes:
а най-малкото нещо дето съм струговал беше с 3мм диаметър

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (23.95 KиБ) Видяна 7883 пъти
ss.petkov - напреднал
Ахаа :idea:
умно си го измислил :supz:
сега остава да си намеря подходящо универсалче и ще заспи :-D

п.п. Още не съм го пробвал струга с работа, но като го тествах и сложих планшайбата, като го спра планшайбата тръгва да се развива от набраната инерция - имаш ли го тоя проблем?
profesionalist_wood - майстор
Като ида в провинцията,ще го снимам другата седмица че сега има много сняг.
а за това че планшайбат се развивала,просто сложи застопоряващ болт при втулката където си закрепил планшайбата.
ss.petkov - напреднал
profesionalist_wood написа:
...а за това че планшайбат се развивала,просто сложи застопоряващ болт при втулката където си закрепил планшайбата.
Това няма ли да съсипе резбата?

Тема "Универсален патронник за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: