• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Методи - специалист
Здравейте г-н Ганев.
Благодаря за отговора.
Осъзнавам факта, че дадената мощност на котела е в определени граници.
Налага се да бъда малко по-обстоятелствен, затова ще задам един казус.
Приемаме, че бункера на котела е пълен догоре, за да изключим единия фактор - горивото, т.е. да започнем при равни начални условия.
Първи вариант.
Температура на околната среда - -15 градуса.
Втори вариант.
Температура на околната среда - 10 градуса.
Единственото, което можем да направим е да регулираме ръчно температурата в система, така, че да не допуснем презатопляне или преохлаждане на помещенията. Като разбира се отчитаме и минималните и максималните температури за работа на котела и системата.
По този начин ще регулираме и мощността на котела.
Може и да не съм прав, ако е така моля да ме поправите.
Ако съм прав, остава по емпиричен път да установим коя температура на системата е достатъчна за затопляне на къщата (апартамента) в зависимост от налични изолация прозорци и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Мощността много зависи и от горивото.
gizdo - специалист
Някой знае ли откъде може да се купи въртяща се скара за Дакон Дор 32. Предполагам, че за Будерус, Юнкерс и Бош 32КВ също ще свърши работа, защото на вид са еднакви.
Съседа, който се отоплява на въглища му се е счупи скарата и не може да си намери. Подложил е някакви тухли отдолу, но не си е работа, не може да развърти ръчката, за да му изпада сгурията в тавата. Искаше моята скара от Будеруса, но не си я давам на фона на недостига на пелети (не се знае кога няма да намеря и ще я ползвам). Може и скара втора употреба, ако някой продава.
Става въпрос за магазини в рамките на София.
Поздрави,
gizdo - специалист
Методи написа:
погледни тук
http://erato.bg/otoplenie/bg/products.p ... uct_id=169
и тук
http://www.vadjo.com/?go=groups&groupNa ... D%C8%CA%C0
Мерси, намерих си. На горните 2 линка нямат налични само с доставка. Намерих наличен в Младост в един склад.
Методи - специалист
Е, опитах се да бъда полезен.
Лек ден
  • 1
  • 2

Тема "Dakon или Bosh Solid" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: