• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
infomar
Във връзка с ремонт на къща който ми престои искам да се възползвам от промоцията която прави Спарки на някой инструменти.
Има ли някакви отзиви за тях и може ли BUR2 350E да се ползва за работа с бъркалка - разбъркване на смеси за топлоизолация и др. както и винтоверта за полагане на гипсо картонени прегради и др. Ъглошлайфа за правене на канали за кабели в стените и др.

Спарки BUR2 350E - Двускоростна Ударна Бормашина - 180 лв.
Спарки B 18E - Акумулаторен Винтоверт - 129 лв.
Спарки M 1200 - Ъглошлайф - 120 лв.

Икономисвам към 70 лв, което си е все помощ.... Доколкото прочетох в сайта им, доставката по куриер е за тяхна сметка. Имало ли е досега проблеми при доставка, или евентуално рекламации при които транспорта пак е за тяхна сметка.
От къде мога да закупя обикновена бъркалка за смеси която се поставя на патронника на бормашината? Не виждам такава в сайта им?
aristokrata - специалист
Доста евтино ще ги вземеш,не изпускай възможноста :wink:
Бормашината е подходяща за разбъркване на смеси,мощна е и двускоростна. За друго може да не е удобна,но за смеси става :wink:
Имам положително мнение за шлайфовете на Спарки,няколко години вече подобен се използва със шлайф-камбана,сменяни са му само четките.
Ако смяташ за използваш винтоверта за гипсокартон,освен че ти ще се измъчиш,ще съсипеш и батериите. Отделно,че оборотите му са ниски за тази дейност,а и китката ти няма да е много щастлива след завиването на няколко хиляди видии.
infomar
Няма да правя много - около 20-40 квадрата, но си е полезна вещ в едно домакинство и върши работа в различни ситуации. Имах подобни инструменти, но "братята" цигани ми ги окрадоха разбивайки избата... откраднаха и металната решетка която беше от външната страна. :x
Дайте идея и за дискове с които да режа тухлите за кабелните траса - гледам цените са към 30-60 лв !!!
jekasus - майстор
infomar написа:
гледам цените са към 30-60 лв !!!
Нещо бързо от Гугъла 115 x 22.2 mm - 11.99 лв, а стари тухли ще ги режеш и с най-калпав диамантен диск за 2-3 лв.
infomar
jekasus написа:
infomar написа:
гледам цените са към 30-60 лв !!!
Нещо бързо от Гугъла 115 x 22.2 mm - 11.99 лв, а стари тухли ще ги режеш и с най-калпав диамантен диск за 2-3 лв.
И аз видях, че има и по-евтини. В магазина на СПАРКИ в Б-с ми предложиха BOSCH 125 x 22.23 x 1.7mm EN 13236 UNIVERSAL за 40 лв.та се стреснах, после в друг магазин видях едни китайски за тухла, бетон и теракот по 4-5 лв. бройката. Не знам доколко ще издържат, но за същите пари ще си купя 8 бр. от евтините. Дано не са голямо фалшименто.
dpp - специалист
Колега, градски си ми даже..ама да ти задам един върпос...Ти наистина ли с обикновен шлайф смяташ да режеш канали за кабелаци?? Аз със канална фреза ги правих и прахосмукачка и все пак по малко пуска прахоляк..ако смяташ тоя прахоляк да го дишаш тежко ти.. :?
..иначе аз дискове за фрезата даже 150мм си зех от Баумакс за по 4-5лв и си режат супер, напук на останалите мнения че не режели бетон ала бала...
dragozow - майстор
Има каналокопачи за тая работа, аз имам стари български модели на намалени цени. BUR 350E е много здрава бормашина.
infomar
Ами с обикновен ъглошлайф. Няма да си вадя хляба с това. Струва ли си за една къща да се купува канало копач? Ще се помъчи малко човек, ако трябва с противогаз, но все някога ще има край. А да търся под наем - нито знам от къде... На вълкът за това му е як вратът защото ..... А този ще ми върши работа и за теракота и много други неща.
kam34 - специалист
Инфо в голяма грешка си пак :wink: ако флекса ти е за каналите в тухла по добре вместо него и бормашината си вземи един перфоратор например Спарки BPR241E (239лв промоция) и длето каналокопател за него струва под 10лв китайското. Боркорона за конзолите. някое и друго свредло СДС+ и ще си изкопаш инсталацията сам, а и може да бъркаш лепило за плочки с него (не е правилно но става).
mitko64 - майстор
Не препоръчвам BPR 241E да се ползва като къртач, освем инцидентно някоя тухличка. Моя устиска около един час и после 60 лв. за ремонт. За бъркане също не е подходящ- при по-тежки смеси постоянно сработва съединителя. По-добре да вземе някой китаец да не го е яд после.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за мнени относно ел. инструменти." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: