• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фло - специалист
v_tan написа:
Хората са много коректни, препаратът е английски, и за разлика от прехваления Бохемит е много по-малко опасен и токсичен за човешкото здраве.

Успех.
Колко по-малко е токсичен колега,много по-малко или малко по-малко?Другият път ,като се видиш с учителката си и кажи ,че да продава препарати без Информационен лист за безопастност е нарушение на няколко евродирективи и на едно постановление на министерския съвет,щото като ти закарат детето в Пирогов,вроятността д-р Хаус да е дежурен и гледайки в тавана да предположи какви са точно тези ново поколение биоциди и да приложи правилния антидот е доста под съмнение!
v_tan - специалист
Фло написа:
v_tan написа:
Хората са много коректни, препаратът е английски, и за разлика от прехваления Бохемит е много по-малко опасен и токсичен за човешкото здраве.

Успех.
Колко по-малко е токсичен колега,много по-малко или малко по-малко?Другият път ,като се видиш с учителката си и кажи ,че да продава препарати без Информационен лист за безопастност е нарушение на няколко евродирективи и на едно постановление на министерския съвет,щото като ти закарат детето в Пирогов,вроятността д-р Хаус да е дежурен и гледайки в тавана да предположи какви са точно тези ново поколение биоциди и да приложи правилния антидот е доста под съмнение!

Е аман от хейтъри. Как точно разбра, че няма лист за безопасност? Или някакви други интереси имаш може би? Човека пита за препарат, аз му отговарям. А относно това с каква документация се предлага препарата май нещо не си запознат.
Фло - специалист
Как разбрах,че няма Информационен лист за безопастност? Ами не е публикуван драги!Това е първото нередно нещо,липсата на MSDS,щом го рекламира в нета. А ти на какво основание припяваш,че бил по-малко токсичен от бохемита,помагаш на моля другарката да прави реклама ли, или щото ти сподели на уше състава на новото поколение биоциди?
v_tan - специалист
Фло написа:
Как разбрах,че няма Информационен лист за безопастност? Ами не е публикуван драги!Това е първото нередно нещо,липсата на MSDS,щом го рекламира в нета. А ти на какво основание припяваш,че бил по-малко токсичен от бохемита,помагаш на моля другарката да прави реклама ли, или щото ти сподели на уше състава на новото поколение биоциди?
Споделям информацията с която разполагам. Нито подвеждам нито лъжа. Реклама на "другарката" не правя, както вече ти отговорих - отговарям на зададен въпрос, но не от теб. Купувал ли си препарат от тях, та знаеш че няма да ти дадат листа за безопасност. Аз го имам. Стига спамил темата, а си отвори една нова за това кой е най-добрият импрегнант...
Лек ден.
Стефко - специалист
v_tan написа:
.. Стига спамил темата, а си отвори една нова за това кой е най-добрият импрегнант...
.
Не разбирам що за собственическо мислене е това. Отвори някой някаква тема, и иска в нея да има само хвалебствия. Форума е публичен, и всеки има право да пише, коментира, и задава въпроси там, където сметне за уместно.
v_tan - специалист
Извинявам се ако е прозвучало собственически, но не виждам нищо уместно в това да бъда критикуван, че съм отговорил какъв продукт съм използвал, че този продукт не бил рекламиран правилно, че аз съм го рекламирал...
Разбира се, че не очаквам само хвалебствия, но и не толерирам безмислени закачки. В сайта който пуснах има форма за обратна връзка, да им пише човека там, че нямат лист за безопасност...
Отворен съм за коментари, стига те да са градивни, а не на всяка цена "аз съм най умен, слушай мен."
Поздрави.
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
Проблем че от другата страна е дърво няма, проверено е.
Не бе аз питах защо от двете страни не е дърво :lol: .Знам че няма проблеми - иамма разни американски каталози за метални греди сепциално за закачване към дърво.Тя и къщата доста ти прилича на американските - аз затова толкова любопитствам - обикновенн в БГ нокои не строи дървена къща така солидно с смело :prayer:
Относно колоната аз бих я изолирал и то сериозно щото си правиш термомост(по скоро термопрът да не кажа друго :lol: ) на тази добре изолирана къща.Впрочем пода ти е фибран върху плочата на сонвоата и после армирана замазка или греша?
v_tan - специалист
Да къщата е по американските стандарти (с малко импровизации на места), с някой изискуеми в България доработки...
А иначе стана наистина внушително голяма. За сега проблеми няма, надявам се да устои едни 50-60 години. Повече няма да ми трябва, освен ако медицината не напредне драстично :-D .
Пода трябва да го почвам тия дни ама заради този сняг нямам все още достатъчно пясък.
Това което съм замислил е следното:
Прикачен файл:
podovo razrez.jpg
podovo razrez.jpg (57.78 KиБ) Видяна 10564 пъти
Пода е с неравности и с лека денивелация към задния край на къщата, та за това мисля да направя първо една изравнителна замазка да обера тия 3-4 см. за да не ми става после замазката с подовото с различни дебелини.
Това съм измислил аз, може и да има по лесен вариант ама за сега не се сещам.

За колоната като термомост си прав. дали да не я облепя с 2 см. фибран преди единичните тухли?
v_tan - специалист
Снимки на диагоналните връзки в къщата:
Прикачен файл:
PIC_3483.jpg
PIC_3483.jpg (73.81 KиБ) Видяна 10554 пъти
Прикачен файл:
PIC_3484.jpg
PIC_3484.jpg (48.55 KиБ) Видяна 10554 пъти
Прикачен файл:
PIC_3485.jpg
PIC_3485.jpg (89.77 KиБ) Видяна 10554 пъти
Прикачен файл:
PIC_3496.jpg
PIC_3496.jpg (63.16 KиБ) Видяна 10554 пъти
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
Това което съм замислил е следното:
Добре си го замислил ,но за да не опропастиш иначе добре изолиранта къща пода го нарпави така:
Изображение
1.Пода за да е еднакъв като топлопреминаване му трябват поне 10 см. Фибран.Все пак трябва самод а купиш Фибран без други усилия.
2.Не прави бетонното парченце където си драснал ,или ако е направено го разбии иначе през пода ще ти изтича топлината (ако искаш мога да ти драсна точно как).Проблемът е ,че това ще става по целия периметър на къщата и ще има повече загуби дори от Фибрана :sad:
3.Бих те посъветвал под фибрана да боцнеш хидроизолация ,макар че то е трябвало да го направиш преди дървената част и да си спестиш слагането на такава във фундаментите.
4.За колоната също поне 10 санта Фибран и тогава тухличките.Лошото е ,че към металната греда пак ще тече ама няма начин.Ако беше дървена тая колона тогава нямаше да има термомост.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21

Тема "Строителство на дървена къща - текущ проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: