Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
VladkoM - специалист
Здравейте, искам да поставя сглобяемо бунгало на морето с търговска цел. От общината ми казаха, че трябва да имам:
1. Архитектура и Конструктивно становище
2. Схема за поставяне
3. Схема с размерите

Някой може ли да ме посъветва към кого да се обърна и какви пари ще ми излезне това. Става въпрос за бунгало с размери 6х6=36 кв.м.
Благодаря предварително.
аndi - напреднал
Намираш проектантско бюро във твойта община /там където ще е бунгалото/ там питаш и вероятно ще ти напишат становище.За всяка община таксите са различни.Може и архитект да си потърсиш ,той също ще обясни.
аndi - напреднал
Забравих да ти кажа,че ако си купуваш бунгалото готово - сглобено от фирма, то тя ти го продава със всичките документи, с които директно отиваш в общината и после при енергото и ВиК.
VladkoM - специалист
Да де но не го купувам готово и от фирма. Става въпрос за бунгало със сандвич панели. Благодаря много за информацията.
аndi - напреднал
Разбирам , но ако ти сам си го правиш или го купуваш втора употреба-то това бунгало трябва да има документи и сертификати, че действително е преместваем обект, искай от тези които ще ти дадат сандвич панелите - документи, независимо дали ти го сглобяваш или те. :?: Ако не намериш никакви документи-незная откъде са ти тези панели,то тогава разговаряй с конструктора в проектантското бюро да чертае нещо и да го узаконяваш, че иначе трудно после.
VladkoM - специалист
Аз му направих проект, съгласуван е с Ел и ВиК вкаран е в Общината този проект вече, казаха че до една седмица трябва да ми дадът разрешение за поставяне, сега остана въпроса със строежа :) Ще съм много благодарен ако има някой който е правил такова нещо и ми обясни как се прави от А до Я :) като се започне от фундамента та се стигне до покрива.
Благодаря предварително.

Тема "Поставяне на бунгало с търговка цел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: