• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
v_tan - специалист
Благодаря за компетентното мнение. За съжаление беше неизбежно това поясче, то е изравнително точно защото плочата не беше добре нивелирана, а на мен ми трябваше идеално равна повърхност за да започна с гредите. Има неща които не са на схемата, пускам обновена.
Прикачен файл:
podovo razrez-Model.jpg
podovo razrez-Model.jpg (60.03 KиБ) Видяна 6589 пъти
За десетте сантиметра фибран съм напълно съгласен, ама въпроса е и до финансова възможност.
Освен това допълнителната дебелина на пода ще ми обърка доста други неща, та сигурно ще остане на 5 см.
С ивица от фибран по вътрешната страна на бетоновия пояс дали няма да се подобри положението с топлоотдаването?
Tsilkov - майстор
Както си го дал детайла ще посакрътиш термомоста ,ама после как ще процедираш с настилката :? .Другото кеото се сещам ама пак е свързано с пари(макар че това с Фибрана на дали ще ти легне повече от 1000 елва а ще реши другия проблем) да дозалееш до нивото на пояса със бетонна замазка със стиропорени топчета и от там на равното да сложиш 5 см фибран с армираната настилка.Ти дори сега на това ниво което си стигнал пода е под най-долната греда(мисля "венец" се водеше) и на всички врати ще имаш праг!Добре го обмисли защото виж как пропуска в нивото на настилката ти отваря редица главоболия после :sad:
v_tan - специалист
За настилката която ще попадне върху парчето фибран ли имаш предвид. То ще се скрие от ГК, тъй като смятам да го правя окачен,а не директно върху дървената конструкция (допълнителен статичен въздушен слой + място за прокарване на инсталациите). А основната греда е прекъсната на местата на вратите.
Tsilkov - майстор
Това имам впредвид:
Изображение
v_tan написа:
То ще се скрие от ГК, тъй като смятам да го правя окачен,
Това не го разбрах :?
v_tan - специалист
Прикачен файл:
podovo razrez-Model2.jpg
podovo razrez-Model2.jpg (51.19 KиБ) Видяна 6587 пъти
Ето това е за гипсокартона.
Tsilkov - майстор
Ааааа сега ми се изясни картинката :) .Аз реших че ще правиш окачен под от гипсокартон :shock: .
В този случей в кухата стена на най-долния ред слагаш по един ред фибран(в краен случей вата) и термомоста изчезва:
Изображение
Пароизолационното фолио каде го слагаш - предполагам преди металните профили на гиспкартона да държи ватата?Не намирам и смисъл от въздушната кухина -най-добре я пълни нея с вата.Сега ще вложиш 10 лева материали на квадрат да направиш безмислена кухина ,а за още 4-5 лева ще си имаш истинска изолация която се изплаща гарантирано.Не е ли по-евтино вместо метално профилиз а картон да използваш летви?
Стефко - специалист
Tsilkov написа:
.Не е ли по-евтино вместо метално профилиз а картон да използваш летви?
За Х връзките ли питаш? И мен ме интересуват как са захванати за дървената конструкция. Дай снимка в близък план на тоя възел. От снимките виждам, че не са изпълнени правилно. Едва ли по проект са като изпълнението.
v_tan - специалист
Добре, това мога да направя. Пароизолационното фолио съм го сложил (на последните снимки се вижда) вече, то е закрепено за дървената конструкция, над каменната вата. Ако слагам допълнителна вата (мека) то тя ще бъде без пароизолация, но пък в нея ще е топло така че едва ли ще има конденз.
Все ми се струва че с профили е по добре, тия летви дето ги подават (масовите) са доста зле, та ще трябва да ги минавам на щрайхмус да са с еднаква дебелина и да са прави. И като цена накрая пак същото. Ще видим де, картона ще е напролет най-вероятно.
Tsilkov - майстор
Стефко написа:
Tsilkov написа:
За Х връзките ли питаш?
Не за гипсокартона - за Х връзките ми е ясно или поне така мисля :lol: - идеята е да образува хубави 45 градуса ъгли.
v_tan написа:
Все ми се струва че с профили е по добре,
С хубави профили 5Х3 примерно става по добре защото дървото и осбенно сглобките му стават по здрави от металния профил който се гъне ,а сглобките са на магия малко(или поне така си въобразявам).При 5Х3 дървен профил и 360 лева на кубик метър летва излиза 50-60 стотинки.
v_tan - специалист
Стефко написа:
Tsilkov написа:
За Х връзките ли питаш? И мен ме интересуват как са захванати за дървената конструкция. Дай снимка в близък план на тоя възел. От снимките виждам, че не са изпълнени правилно. Едва ли по проект са като изпълнението.
Здравей. Х-совете са по проект, сега пак го гледах, че ме притесни :? .
Захванати са за всяко от дървените ребра с усилени винтове (от тези с шестоъгълните глави) с дължина 80мм.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21

Тема "Строителство на дървена къща - текущ проект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: