• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Kalistobg - специалист
и така направих тестовете ето снимки
TRUSTFIRE Z1 1600 LUMENS е модела на фенера 10вата

Прикачен файл

P1150678.JPG

Прикачен файл

P1150677.JPG

Прикачен файл

P1150668.JPG

Прикачен файл

P1150665.JPG

Прикачен файл

P1150663.JPG
Последна промяна от Kalistobg на вт фев 07, 2012 5:38 pm, променено общо 1 път.
Kalistobg - специалист
и на тъмно ... и двете снимки на светло и тъмно са със фенера :-D

френела дето беше за големия светодиод сам го махнал и направо към вътрешната лупа осветявам

Прикачен файл

P1150683.JPG

Прикачен файл

P1150681.JPG 145см диагонал

Прикачен файл

P1150679.JPG

Прикачен файл

P1150676.JPG
Kalistobg - специалист
145см диагонал на светло и тъмно

Прикачен файл

P1150684.JPG

Прикачен файл

P1150685.JPG
brad4edat - специалист
Стария диод какъв е бил, тип и лумени??
Има ли подобрение с новия спрямо стария, и колко приблизително, че снимките понякога лъжат? :)

Поогледах го проектора ти :) Наистина LCD както казват са лесни за модване с друг външен източник на светлина, ама при DLP не е толкова розова картинката :lol:

Не съм разглобявал оптиката на моя DLP, понеже доколкото съм запознат с принципа на действие на тези тип проектори, там няма възможност да премахнеш нещо по оптичното трасе и после да имаш правилен образ?!

Иначе ето тук за DLP проектор хакнат с разни лампи и накрая със LED диод (Osram Ostar 1000 Lumen
Ostar mounted on headsink, and 20° collimating optics
)със колиматор на оптиката, станало е перфектно :prayer:
http://www.carookee.net/forum/broadcast ... 01105.html

А ся де, тоя пич с този мод с OSRAM ostar 1000lumena, започва сериозно да ме замисля дали да не опитам направо с диода вместо ксеноните за кола :? Постигнал е поразителен ефект и то само с 1000 лумена :shock:
Последна промяна от brad4edat на вт фев 07, 2012 7:45 pm, променено общо 5 пъти.
Kalistobg - специалист
ами мисля че в момента е или колкото беше или малко по добре но това е заради лупите и факта че ползвам на 90-95% светлината от фенера заради лупата в него и че позволява аз да определям снопа светлина като големина
за DLP определено няма да стане че не може да прави толкова малка точка
стария лед по спецефикация го дават 65w китайците ама мисля че са послъгали с ватовете
лсд-тата на епсона са по 1 инч всеки за разлика от китайския ми дето е 3.2 инча
-----------------
е да ако имаш добра лупа най-добре си е леда но трябва да е точков не като моя големия
20вата са предостатъчни ако се фокусира добре :-D
кото се замисля при длп чипа нямаш толкова загуба на светлина защото чипа е оледалца а не да минава през ЛСД
дисплея и да има загуби
brad4edat - специалист
Не е точно така, преди чипа има цветно колело :-D барабар с другите му оптики.
Ами има 20* лещи в сайта от миналата страница, където беше линка за мощния точков LED. Лошото е че тоя диод иска хубаво захранване което също ще е 30-40лева, и цялата дандания отива на 100 и нагоре! Аз за това се двоумя с авто ксенона :? Той поне ще ми върже 60лв, имам си захранвания за него.
Kalistobg - специалист
ами щом с ксенона си видял добра картина мятай се но имай впредивид колко часа ще свети преди да изгасне ако е под 1000 часа забрави въобще :?
прегледай си настройките за бр. и контраст от проектора от там може да оправиш малко положението :wink:
brad4edat - специалист
Настройките съм ги прегледал, в общи линии са си по дефалт, абе картината не е зле ама... :?
Ще го мисля тия дни, предимно от към финанси де, че пусти кризи :lol:
Дано до края на другата седмица да има резултати :partyman:
zzuzi - специалист
Може да поспестиш 30тина кинта като си вземеш 1бр ксенон (за един фат,за мотор го водят).Попринцип нормалния китайски ксенон го дават да изкарва към 3000 часа.
Kalistobg - специалист
и така , продавам това което остана от стария китайски проектор
нещата които стават а ползване са Светодиода,прожектиращите лещи,захранващия блок
110-240в 2,4А/12в 12,5А френела пред дисплея ,френела след Леда /малко е здъвкан за да влезе в Епсона но за първа лупа става, втората френелка и липсва 10% от дължината не знам дали може да влезе в употреба
+дистанционно
------------------------------------
тези части стават да се направи проектор от ЛСД монитор но ще са нужни два френела за преди и след матрицата ... продавам всичко заедно което е на снимката
за оферти на лични или скайп KalistoBG цена 180лв /само за информация на мен ми излезе 400лв нов и работещ от китай/
пласмасата която закопчава лентовия кабел на дисплея е изпаднала някъде така че става още по трудно да се използва както си беше :-D

Прикачен файл

P1150686.JPG
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: