Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
bizz написа:
Аз също бих ти препоръчал бойлер Дипломат.
Защото са китайски или защото ги продаваш?
bizz написа:
Разликата между хоризонталните бойлери с ВиК изводи от долната страна и тези с изводи от лявата или дясна страна е, че тези с изводи отдолу могат много лесно да се източват докато при другите това е доста по- трудно (конструкцията на бойлера с изводи отдолу е по- проста.
Няма такова нещо - всички се източват еднакво трудно - запознай се с конструкцията не тези с долен извод и ще се убедиш, че тръбичката за студена вода влиза навътре във водосъдържателя и в крайна сметка пак остава на дъното същото количество вода, което не може да се източи. Това е направено нарочно - за да останат утайките на дъното, а не да влизат в тръбите и да ги запушват :wink:
milen56 - специалист
В момента в София съм с хоризонтален, неръждавейка 80л на Елдом с изводи от долу, на село съм с Елдом 80л тънък вертикален емайлиран за 170лв.На времето преди 6г. хоризонталния го купих за 380лв,до сега за 6г му се събира около 2-3месеца почивка.Сменил съм му само уплътненията преди месец.Ако го ползваш в София не ти трябва неръждавейка за 6г в него има само малко ръжда,котлен камък имаше една точица в основата на нагревателя.Сега сравнени в количеството използвана топла вода е ОГРОМНО в полза на вертикалния.На село се къпеме трима души и водата ни стига, а с хоризонталния водата стига само за един човек.За мен съм го решил, че следващия бойлер ще е обикновен на Елдом или някакъв друг поне с 5г гаранция, но ще е вертикален.
Spokoiniq - майстор
Aко се ползва за профилактики и зор-заман, в комбинация с липса на място хоризонтална неръждавейка е добро решение, но водата наистина стига за 1 човек.Ако е основно на бойлер-голям, вертикален, реклама няма да правя, но дипломатчето не се слави с дебела ламарина...Мнението ми го има и другаде тук :)
infomar
Д.а.а.а.. Оказва е, че трябва да се търси място за вертикален и то без компромиси.тръби от долу или в страни - все тази, щом топлата вида е по-малка. То ако спре водата и за резерва не става в критични ситуации.
mit2markov - специалист
LazarGanev написа:
Човека иска да се къпе, а не да мие чинии
ние се къпеме и си щавиме кокошките с топлата вода,говоря за 8алфа,който ползувам от 6 години за къпане,а с 3 си мия чиниите.перфектен!водата не ми престоява във водосъдържател,за да ми се образуват разни гадории в него г-да европейци пфу
Synthy - специалист
А пуснал ли си нова инстаклация за проточният бойлер? Щото едни 6-8kW не са за подценяване никак. Към infomar: ако намериш за 300лв неръждавейка 120л - казвай да си накупим всички тук по 2 такива :)
lux_e_on - специалист
Мисля на аристон имаше някакви 90 литрови по-широки и по- къси,но вертикални.
mit2markov - специалист
самостоятелен е предпазителя,единствено бойлера е вързан към него,нямам проблеми.100 човека да се изкъпят няма свършване на топла вода+това в Кърджали водата е една от най-студените в България.въпреки това водата е вряла.
LazarGanev - "Велик майстор"
И това с 8кВт монофазен нагревател? Какъв кабела от таблото до бойлера - 4 или 6 мм2?
mit2markov - специалист
4кв.м,не е гръмнал,не грей кабела,абе нормално

Тема "Избор на хоризонтален бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: