Всички въпроси за вилата.
Колеги на вилата имам оранжерия около 100кв. До тази година я използвам като неотопляема но имам идея догодина да я отоплявам с газов калорифер.
А по точно идеята ми се състои в следното:термореле при зададена температура подава ел. напрежение към нормално затворен магнитвентил при което вентила пропуска газ от бутилката до калорифера. Тук възниква въпроса със запалването, според мен същото реле трябва да подаде напрежение до пиезо запалката на калорифера/този момент не съм проучил подробно/ но може би със закъснение от 1-2 секунди и да повтаря искрата също 2-3 секунди за по-сигурно запалване.Оригиналната запалка на калорифера е механично пиезо и може би ще трябва да се смени с електрично но пак поврарям , че не съм много запознат с тази част.Ще съм благодарен на всички коментари и съвети по тази тази тема.
zimel - специалист
Струва ми се адски скъпо, някой колега, който е ползвал газов калорифер на обекти може да сподели за разход на газ. От мен като разход на пропан-бутан, за отоплението на кухня 3х4 м. беше 1 бутилка на седмица.

Понеже е взривоопасен въпросът ти , автоматиката трябва да е добре защитена против изтичане на неизгорял газ, например:

По спомен , нафтовите горелки освен помпата и електрическото запалване имаха фотоклетка с реле за време, т.е. ако не запали до няколко секунди се изключва подаването на гориво и светва лампа за авария.

Тема "отопление на оранжерия с газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: