Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velas - специалист
zimel написа:
, защото една позната си е подменила крушките с енергоспестяващи и каза, че са започнали проблеми с главоболия при нея и децата и.
Дали тези крушки са подходящите за помещенията?... Ако са от битака или от "хлебарницата" за 1-2 лева...нормално.

Аз от много години ползвам енергоспестяващи...в къщи, при майка ми, при дядо, при тъстовете...навсякъде са такива и никой не се оплаква от горепосочените проблеми. Е, имам познания в областа, които ме предпазват от ползването на неподходящи продукти.

Проблемното при енергоспестяващите крушки е, че има много модели, които драстично се различават като показатели... А нажежаемите са еднакви, освен ако нямат някакво покритие на балона, което да променя цветните характеристики на светлината...
nikivd - специалист
Така е! Бях купил М-лукс от Практис. До долу са. Светят синкаво и много дразнят. Даже и главобол получих. А да не говорим, че ги дават 18вата. Според мен светят като за 5-6 ватова. Само марковите са добри. Осрам и Филпс. и то да са 2700К. Нещо гледам добри отзиви и за Панасоник. Всичките са с гаранция минимум 12 месеца.
vvventsi - специалист
hidrazin написа:
Не знам що трябваше да качваш толкова голяма лмаба като размер на снимка.Всички разбрахме , че си далеч от електрониката и по-специално от измерванията.Специално за теб ходих до мазето да си извадя детския осцилоскоп, дето съм го купувал в Ленинрад през 1983г.Учудващо, но все още бачка.Май е като твоя, но аз от 15-тина години не използвам. Има истински измервателни уреди.А това че фоторезистора не ти е хванал ВЧ пулсациите е нормално - на каква честота работи една енергоспестяваща? Не случйно постнах графиката на един фоторезистор. И за човшкото здраве не са проблемни тия 50-100z а другите, от порядъка на 25-35kHz.Погледни графиката и ще разбереш, че твоя фоторезистор не може да ги регистрира коректно - много са инертини тия елементи.И като гледам отговора ти "усилих сигнала с едно малко транзистор че пак захранено със същата тази батерия!" - едно малко транзисотор че пак захранено!!!... прилича на "дай едни гаща плява да ядеш мойто магаре" ! А ето и една снимка на детския ми оцилоскоп:
Изображение
Нищо лично , и ме интересува коя година пише на твоя оцилоскоп отзад?
Лека вечер!!!
Ето снимка на фото резистора ,а другата е сигнала на 15W пура на захранване за 12Vправено от мен осцилоскопа е включен на 10us

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (83.24 KиБ) Видяна 2605 пъти

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (84.76 KиБ) Видяна 2605 пъти
vvventsi - специалист
Това е сигнал от енергоспестяваща на 12V 12W светеща като 40W обикновена осцилоскопа пак е включен на 10uS!

Прикачен файл

DSC08460.JPG
hidrazin - майстор
Гледай сега, колкото и големи снимки да качваш не можеш да ме убедиш че си измерил с тоя умрял фоторезистор нещо.
При тия лампи говорим за електромагнитно излъчване в радиочестотния диапазон ( от към 8-10kHz до няколкостотин ).
Лампите с нажежаема спирала нямат такова излъчване - въобще! Не говорим за мрежовата честота. Тя си е навсякъде около нас.
Просто ти трябва спектрален анализатор - скъпо удоволствие.Имам четири четири работещо осцилоскопа, два развалени, два чесетотомера и един характериограф, ама спектрален анализатор нямам.И защо трябва да откривам топлата вода.Хората вече са го мерили.Дано разбираш руски, ама то не ти и трябва - вижда се на екрана на спектралния анализатор. Приятно гледане - ето ! :lцl:
http://health.vz.ru/video/2009/12/2/139.html
Ами сега ?
vvventsi - специалист
И какво от това че има електромагнитно излъчване (между другото 8-10kHz е звуков диапазон) той компютърът ти също излъчва електромагнитни вълни телевизора също да не говорим за мобилния телефон,Луминесцентните лампи от кога се използват,още от бай тошово време ,казват че енергоспестяващите имали живак ами и те и пурите имат,казват че излъчвали ултравиолетови лъчи ,те и пурите излъчват както и слънцето,всички административни згради, офиси, магазини, училища всичко е с луминесцентно осветление само жилищата бяха със жично , когато се появиха луминесцентните лампи и живачните ,как тогава никой не каза тези лампи са вредни тези лапи имат живак тези лампи облъчват как толкова години се ползваха и никой не се оплакваше и изведнъж откриха че били вредни?! така наречените енергоспестяващи са всъщност компактни луминесцентни лампи!
hidrazin - майстор
vvventsi написа:
И какво от това че има електромагнитно излъчване (между другото 8-10kHz е звуков диапазон) той компютърът ти също излъчва електромагнитни вълни телевизора също да не говорим за мобилния телефон,Луминесцентните лампи от кога се използват,още от бай тошово време ,казват че енергоспестяващите имали живак ами и те и пурите имат,казват че излъчвали ултравиолетови лъчи ,те и пурите излъчват както и слънцето,всички административни згради, офиси, магазини, училища всичко е с луминесцентно осветление само жилищата бяха със жично , когато се появиха луминесцентните лампи и живачните ,как тогава никой не каза тези лампи са вредни тези лапи имат живак тези лампи облъчват как толкова години се ползваха и никой не се оплакваше и изведнъж откриха че били вредни?! така наречените енергоспестяващи са всъщност компактни луминесцентни лампи!
Да, всичко това е така.Няма спор.Ставаше въпрос само за направените измервания - за това спорех.
И между другото миналото лято говорих с едни гробари.Наложило се да разкопават гроб на една година.Викат - "Бате умряхме от страх, като го извадихме човека си беше така както са го сложили.Вече хората на щат да гният."
Смятай само какво ядем!И бактериите и червеите не ни харесват!
ribnikolaevi - майстор
leosat varna написа:
Банята е 1,80х2,60м. Лунички 4броя 7х1W. Лещите са на 30°...като ми остане време ще ги сменя със 120°(може би).

Разбира се на всяка луничка съм смесвал диодите 4бр/3бр (студено/топло). Така светлината е максимално добра.

С изцяло светодиодно осветление съм в двата коридора, кухнята, масата за хранене, декоративно осветление по стените. Който продължава да твърди, че не ставало, да заповяда...ще му покажа къде продават бадеми и уйски... :yawinkle:
Като приключа с обзавеждането ще направя хубави снимки с фотоапарата... :roll:

П.П. Да не се счита за реклама! От всички (почти) търговци на ЛЕД продукти, с които съм общувал/купувал, само при Дианид може да се поръчат лунички със 120° лещи. Лошото е, че захранванията им за 220V, които слагат са долнопробни и бързо сдават багажа.

Ако сте добри с поялника, купувате половината луни с топла, другата половина със студена светлина, смесвате диодите и се получава годни за употреба луни... :2thumbs:
Какво е това вляво до тоалетната чиния?
hidrazin - майстор
Какво е това вляво до тоалетната чиния?
Ами като гледам пича си е използвал празното пространство за да си направи ниша с осветление.
Примерно да си сложи кошчето за хартия.Добре е оползотворил пространството. Ако беше го затворил, щеше да го загуби.
velas - специалист
:2thumbs: Точно така! Докато правихме куфара за вграденото казанче и фиксирахме мястото му, видях колко празно (неизползваемо) място остава...и понеже съм прагматичен човек веднага спретнахме една ниша. Е, после на фаянсаджията му се приплака, но нали е приятел... :)

Получи се много интересно, но няма да е за тоалетна хартия (да си осветявам тоалетната хартия е извратено!), а за украса. Като му сложа и стъкленото рафтче и ще стане супер. Декорацията на банята още не е довършена...и музиката на жената.. :lol:

Тема "Energy Save лампи - мнения и съвети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: