Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Stefan_62 - майстор
VLADO66 написа:
След полагането не забравяй да направиш пясъчна възглавница около тръбата.
Да това забравих да ти кажа. Аз "облякох" тръбата в канала от шахтата до къщата с турски керемиди/цигли/ и пясък за по-добра изолация.
Наредих под тръбата цигли изипах малко пясък, положих тръбата, отгоре я засипах пак с пясък/докато се покрие и най отгоре пак ред цигли и зариване с пръст. Може и само с пясък, но понеже имам доста стари цигли реших да ги използвам и тях като изолация.
root666 - специалист
Колеги, мисля че радиуса на завоя лесно може да се увеличи, ако отвора в бетонната настилка в къщата не е вертикален, а под някакъв ъгъл спрямо зида.
Stefan_62 - майстор
root666 написа:
Колеги, мисля че радиуса на завоя лесно може да се увеличи, ако отвора в бетонната настилка в къщата не е вертикален, а под някакъв ъгъл спрямо зида.
И така става, но не е проблем с тези тръби и при 90 градуса ъгъл без да се пречупят, както писах аз съм го правил при 60 см. изкоп, а при колегата е още полесно при 1 м. Двама души спокойно се справят, а с малко чалъм и търпение и сам човек може да я провре през отвора. Правил съм го и съм сигурен на 100%, че става. Жалко, че нямам снимки, не съм предполагал, че ще потрябват, а и рова е заровен отдавна.

Тема "как да прокарам тръба към водомера." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: