nikivd написа:Ехх па не чететее! Пише 10м обхват на обемния датчик!10 Meтра ама това не е звънец ,прав е човека за звънеца че може и да не хване.Таааа четем
ние....

nikivd написа:Ехх па не чететее! Пише 10м обхват на обемния датчик!10 Meтра ама това не е звънец ,прав е човека за звънеца че може и да не хване.Таааа четем
shodan написа:Здравейте колеги. Някой може ли да ми подскаже идея за аларма за да защитя мазето си от постоянни набези,защото вече ми писна да го разбиват. Идеята ми е да сложа МУК на вратата от там предавател да ми праща сигнала в 2 стаи.Аз съм на 2-рия етаж така че разстоянието е минимално. Нямам идея за самите апарати нито цените им.Някой,ако е запознат би ми помогнал наистина много.Благодаря предварителноРазгледай тук:
fox_vt написа:На звънеца му дават 100 метра обхват колегата е на 2 рия етаж но не се знае какъв е блока тухла панел и т н това може да е проблем.Но това ще е проблем и за почти всяко безжично устройство даже може и гсм а да няма сигнал във мазето.и тухла да е,плочите са бетон.иначе апартамента си е панелка. хич не мисля да слагам датчик за движение и да ми пищи при всяка преминала мишка
bobyi написа:Здравей потърпевши, другите пишещи са ти дали доста идей, всичките работещи как да сигнализираш в апартамента си че те тарашат. Аз ти предлагам идеята си как да обезвредиш крадеца така че ако слезеш да е готов за боя, а ако не си си в къщи пак да не му се размине. И така продават едни ароматизатори работещи със спрей. Купуваш един такъв или си изработваш подобен(препоръчително) свързваш пусковия му бутон с датчика който си монтирал за сигнализацията, насочваш го към вратата на мазето, вместо с ароматизатор зареждаш машинката с бутилчица сълзотворен, нервнопаралитичен газ. И най-важно да не забравиш да изключиш системата когато ти влизаш в мазето. Най - простия начин за изработка на такава машинка е в подходяща по диаметър тръба се слага спрея с БОВ, една пружина която да натиска спрея и спусков електромеханизъм, който да освобождава натиска на пружината за да се отвори газта, идей много. Фабричния си е направен само трябва да изключиш самозадейставнето да остане само ръчното.Много филми си гледал май
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: