• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефко - специалист
Стефко написа:
tetomaster написа:
Само че аз се регистрирах на 27 януари и 2010 г. Извинявай, Стефка пак не си прав.
Аз говорех на roofbuilding.

Ако си същия, се отнася за теб.

Щото ми писна един и същ човек да разговаря сам със себе си с няколко ника.

Обясни ми тогава защо подписа Ви е един и същ? :lol: Много си прозрачен.

За мен tetomaster=roofbuildin
Последна промяна от Стефко на чет фев 09, 2012 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
ArturDent - Почти Безобиден
roofbuilding написа:
Аз правя само покриви.И никъде не съм казвал че строя сглобяеми къщи.
Ами тогава прочети как се изчисляват за различните региони....
Например за Варна е 150 кг./кв.м, а за Габрово 400...
Не вярвам цената да една и съща за греди 8х6 и за 14х10 ...
Хора, помагайте във вторник ще ходя на среща да преговарям цената. Лошото е, че не съм много компетентна, мога да готвя, пера, чистя ама да строя трудна работа. Много държа тази фирма да направят къщата, защото съпруга ми е техен клиент и си имат доверие. Единственото нещо което знам, че ме работят много яко. Не знам къде да акцентувам, за да ги накарам да смъкнат цената. Ако не си изиграя картите както трябва, съпруга ми ще клекне и ще плати. Това означава, че някакси ще успеем да се справим, но едва ли ще имаме пари да я обзаведем. Ако някой му хрумне нещо върху това да пише: основни греди - 411 лв., външни панели - 6502лв., гредоред - 2700лв., вътрешни панели - 5700лв., покривна конструкция - 6000лв., монтаж покривно фолио, керемиди и аксесоари - 6700лв., външна топлоизолация - 3000лв., облицовка стени и тавани - 5500лв., За фундамента : изкоп-480 лв., кофраж - 1800лв., арматура-1800лв.бетон -5500лв. Проект-2280лв. Това са най скъпите пера за 112 кв. къща
Tsilkov - майстор
Аз доколкото разбрах къщата е едноетажна - тогава не виждам за какво е гредореда.Перата иначе са в рамките на нормалното-естествено във високия диапазон.Включена ли е в тази цена ВиК,електро и отоплителна инсталация.Какво ще е отоплението?Колко см. е общата изолация на стените?Дървения материал ще е третиран ли с нещо?Е такива въпроси трябва да отправиш към фирмата.
Относно цената ти казах - правиш задание с къщата която са ти предложили и пускаш на други фирми и то ще си покаже(вече е ясно че Стефко няма да ти построи нищо :lol: ).Втора опция е да си търсиш групи за изпълнение и цената ще е по-евтина (няма осигурвки,данъци и добавка за шефа) ,но си има рискове.Третото е да строите сами и ще е най-евтино - ето и чудесна тема по въпроса http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=36927 .
Фло - специалист
neviana написа:
Хора, помагайте във вторник ще ходя на среща да преговарям цената., За фундамента : изкоп-480 лв., кофраж - 1800лв., арматура-1800лв.бетон -5500лв. Проект-2280лв. Това са най скъпите пера за 112 кв. къща
Можем само да гадаем като не сме виждали проекта,но така на око за дървена къща бих казал,че цените са малко надути ,меко казано.Например бетона за фундамента предполага 50 кубика за място дето може да се отъркаля едно магаре .Кое налага такова количество не знаем,но това за дървена лека къща ми се струва надуто поне 4 пъти.Кофража от 40-50 линеийни метра също е поне 2-3 пъти по-скъп.За арматурата може да се каже същото, като за бетона,кое налага вкарването над 1 тон желязо на 110 квадрата?Но пък ако си е така по проект жалко за парите дадени за проектиране.Единствената разумна цена е за изкопа,като и там има известно съмнение ,защото моточаса на багера е 40 лв./час и кво ще прави 12 часа на толкова малко място не е съвсем ясно.Според мен трябва да се върнете назад с прецизиране на проекта и после да преговаряте.Озадачава ме и тази външна изолация за дървена къща.При условие,че е от дърво изолацията я слагат обикновено в средата на стените.
Тук срещнах човек, който прави покриви. Цените на покрива са:покривна конструкция гредова 168кв.м.-5923лв., наковаване дъски на покрив, летви и конталетви - 1400лв., монтаж на стрехи и челни дъски-1016лв., монтаж на фолио, керемиди и аксесоари-6619лв., черен таван-913лв., изработка комин-450лв. Керемидите са пясъчно полимерни.
Дървения материал ще бъде обработен с химикали против гниене и дървояди, като го киснат във вани в разтвор. Вътре в самата конструкция има вградена каменна вата за изолация. Външни и вътрешни дървени панели, които не са OSB, а от дървени летви една в друга. От вътрешната страна гипсокартон и латекс, от външната страна гипсокартон, стириопор, замаска и мазилка.Със всичките му неща, стената става 25 см. За ел.инсталацията искат 2430лв. за ВиК 880лв. вътре и 900лв. от водопровода до къщата. Страшна работа братчета, голямо изпитание за жена. Да видим какви ще ги оплескам. Моята работа е малко хем ми се иска, хем не ми стиска. поздрави
Tsilkov - майстор
Фло написа:
Можем само да гадаем като не сме виждали проекта,
То проекта ще се прави (офертиран е гледам на 2000 и малко лева).Според мен това са типови цени при които строителя се запасява и затова фундамента идва леко дебел.При добре направен проект и хубави условия може да легне на 2/3 от тая цена - ама това е само добро пожелание на тоя етап.Ако ползват стъпки вместо ивици може и още да се изпили ,ама там вече е малко безмислено за жилище.

Neviana не каза колко етажна е къщата и къде е тоя гредоред?

P.S.Говори с тях фундамента цената да ти се определи след проектирането за да не глътне фирмата парите-разлика.Освен това надзиравай конструктора да не го оскъпява "зорлем".
Последна промяна от Tsilkov на пет фев 10, 2012 4:46 pm, променено общо 2 пъти.
Стефко - специалист
Подготви едно задание по проекта с всички изисквания, и поискай оферти от няколко фирми.
ArturDent - Почти Безобиден
neviana, нещо ми се губи.
Сега имаш ли проект или нямаш?
Ако нямаш, от къде ги изсмукаха тия цени.

А за бетона за фундамента, може и да е много, може и да не е. Ако обекта има голяма денивелация, далече е от бетоновия възел, транспорта е включен в цената.... може и излезе сметката.
vipltd - специалист
Цитат;- Няма да е с дървени плоскости а чисто дърво.
Количеството арматура и бетон предполагат дълбоко фундиране или терена Ви е с голяма денивелация.
В противен случай завишение около 20 Е/м2.
Септичната яма,без данни си я представям като пречиствателна станция-3670 лв.
Ел,ако не са включени абажури и тем подобни на двойна тарифа.
Разшифровката на 72,700 лв,нямате ли разбивка по пера и квадратура.
Но явно те си имат своето обяснение с "чистото дърво"
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: