• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
Дойде зимата и то каква зима. Само искам да се отчета какво направих и какъв е ефектът. По вашите съвети сложих външна изолация EPS 5 см. Отвътре - боя Термошилд. Ефектът е поразителен. Изобщо нямам никаква влага - нито по стената, нито по прозорците (при -6 градуса мах дневни и до -20 нощни температури).
Благодаря на отзовалите се още веднъж.
8180 - майстор
Поздравления.
За пълнота, обаче, е хубаво да споменеш и какви други мерки си взел - явно е сменен режима на ползване, щом си преборил конденза по стъклата. Той от ТИ по стените почти не се влияе.
Да се информират четящите.
ivanpetrov - специалист
8180 написа:
При наличието на тераса, по-лесно ще ти е да я изпълниш външна.
Както и при вътрешната, помисли за термомостовете по ъглите.
"8180"
Ако може да ми разясниш,какво представляват тези "термомостове по ъглите",за вътрешната ТИ. :?
8180 - майстор
ivanpetrov написа:
"8180"
Ако може да ми разясниш,какво представляват тези "термомостове по ъглите",за вътрешната ТИ. :?
Термомостовете са всички участъци, изолирани по-слабо, сравнено със съседните - вътрешна/външна ТИ - все тая.
Ако не изолираш изцяло вътрешно - т.н. "кутия в кутия", термомостовете може да очакваш по всички хоризонтални и вертикални ъгли.
Представи си буквата:
Т
Хоризонталният елемент ти е външната стена, вертикалният вътрешната. Твоето помещение е примерно отдясно (това ти е левия ъгъл в саята), където при монолитното обикновено има бетонна колона, а при панелката се срещат три панела и фуга.
Изолирал си твоята част от външната стена.
По бетона през неизолираната вътрешна стена топлината заобикаля ТИ и в ъгъла има проблем.
Решение е поне някаква част (40-50см) от вътрешната стена също да се изолира. (при частична външна ТИ, това се постига като се застъпи с изолацията към всички съседи)
Аналогично е положението с всички ъгли имащи досег с външната среда или неотопляеми помещения.
Сори,
Не ми се рисува и търси нещо готово.
Ако е неясно, ще се потърся.
infomar
localhoster написа:
.......... Също така дали найлоновите пердета (които вече са на дузпата :) ) създават среда за лоша вентилация и да подпомагат конденза.
100% влияят.
Кондензът при мен изчезна само с махане на пердето..... и махане на цветята помогна, но ефекта на пердето беше осезаем. Направи опит - дръпни пердето за 2-3 дена и наблюдавай...преди това почисти добре мястото.
ivanpetrov - специалист
"8180"
Много благодаря за обяснението. :prayer: :prayer: :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Мухъл на южна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: