Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
той това ако не е опитал, две страници с кандърми за да врътне кранчетата малко :roll:
мене ми се вижд, че само с това няма да мине обаче.. :cool:
Последна промяна от Transporterr на пет фев 10, 2012 10:44 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз преди 15-18г. имах подобни проблеми с моята камина, но освен с радиаторите я бях я натоварил с много кюнци, че и лира на комина и се бях видял в чудо - едни кондензи, едни течове от снадките, едни гадни миризми. Камината се задръстваше с катран и сажди и нямаше никакъв мъгел. Накрая реших да разкача радиаторите и да я карам соло, с празна водна риза. За нула време така се разгоря, , обгоря всичкия катран, изчистиха се и тръбите, в хола стана баня, но в останалите стаи - кочан (една седмица карах така). След тези проби изместих камината близо до комина за да намаля кюнците, стигнах до извода, че трябва да има някакъв термостат, който да държи камината на висок градус (опалена) за да вървят нещата. Първо си го представях нещо като автомобилния термостат (демек трипътен вентил), ама къде ти тогава такива неща, после ми дойде идеята за термостат, който да изключва помпата на ниски градуси. Поразтърсих се в магазините, но тогава още нямаше такива контактни термостати за управление на помпата и ме гледаха опулено. Реших да импровизирам - сложих един термостат от хладилник (+60/-60) и го нагласих да включва помпата малко преди края на диапазона. Ефекта беше поразителен, печката беше чиста и гореше както с празна риза. Лошото беше, че термостатът сдаде багажа за 2 седмици от високата температура. Смених го - още 2 седмици без проблеми и тя зимата мина. За следващия сезон вече открих по магазините това, което ми трябваше - контакрния термостат за управление на помпата и нещата си дойдоха на мястото. Така че в ония години много неща липсваха и всички се учехме в движение (то не че сега сме престанали да се учим де :) )
Transporterr - специалист
нещата сега са се променили, но но не само в положителен аспект. толкова е лесно човек да влети с некачествени части и материали, че чак започвам да си мисля дали е толкова добро това с голямото предлагане.. :?
ArturDent - Почти Безобиден
Лазаре, ти като фен на затворените системи, как разбра че ти си е скапал термостата? Имаше ли фиууууу.....
Или термостата принудително държеше помпата спряна, а като се скапа той, тя тръгна.
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, не, отворена беше системата тогава. Не помня обаче какви бяха симптомите, като сдаде багажа термостата - дали помпата спря или работеше постоянно :? Аз тогава не се занимавах с параджийство като професия :). Един приятел ми помогна да напазарим нещата и да тръгна от камината (каза, че един ден помощ ми стига). Тази инсталация, макар и да работеше що-годе добре, имаше няколко много съществени грешки, които аз една по една постепенно осъзнах и ми помогнаха да ги избягвам, навлизайки в занаята :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
ikonomec, и сега к'во стана
Кранчетата или нещо друго ?

Тема "Проблем с камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: