• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Krelion - специалист
Мисля да правя ламперия от ПДЧ плоскости на една от стените.Целта е изолация.Стената е към стълбището и се чуват токчетата на съседките,също така духа от контактите.Стената е тухла с лепен гипсокартон.
Скарата смятам да е от ПДЧ също.Смятам да набутам и вата.
Размерите на плоскостите- 500/1000.Започвам от тавана и долу колкото остане.Проблем,предполагам ще имам с разкройката ,защото тавана е скосен и стената е петоъгълник.
Скарата ще я хващам за тухлата през картона.Плоскостите за скарата с дибли и лепило.
Давайте акъл.Така ли се прави,да оставям ли фуга,някакви скрити капани,някакви хитрини?
EDI - майстор
Защо не ламперия или не ти харесва.Според мен е по-добрия вариант.И по-лесно ще оформиш скосяването.Няма да се чудиш и фугите как да оформяш между ПДЧ плоскостите.Другото добре си го намислил, но скарата я направи от дърво, иначе ще трябват няколко слоя ПДЧ да докараш дебелината за ватата /сигурно 5 см/.Ватата да е каширана с алуминиево фолио.Аз правих подобна стена в къщи с такава вата и с ламперия и вече 4 години никакви проблеми нямам, нито с дървения материал, нито с топлозагубите.
Krelion - специалист
Да,не ми харесва.За скарата ще помисля,предполагах,че ще мога да сплескам ватата до 18мм.
Фуга 1-2мм,за напасване на плоскостите?
EDI - майстор
Абе тя ще се сплеска, ама файдата ще е като от 18 мм вата.така и така го правиш, по-добре сложи дървени летви 3Х4, ще сплескваш само до 4 см.Отгоре с какво ще покриеш фугите.
EDI - майстор
Е, сложи им поне по една декоративна летвичка, няма ли да те дразнят като ги гледаш.
ivanj - специалист
Налепия с корк и ще се родиш изпитано.
Krelion - специалист
ivanj написа:
Налепия с корк и ще се родиш изпитано.
Жена ми не дава :sad:
Krelion - специалист
Нещо такова,мисля да изглежда.Друг десен ще е ПДЧ.

Прикачен файл

66666666.JPG
66666666.JPG (49.78 KиБ) Видяна 7364 пъти

Прикачен файл

6565656565.JPG
6565656565.JPG (26.04 KиБ) Видяна 7364 пъти

Прикачен файл

t464646464.JPG
t464646464.JPG (41.34 KиБ) Видяна 7364 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Ламперия от ПДЧ плоскости" | Включи се в дискусията: