Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
lux_e_on - специалист
Ако искаш безшумен испански,ако не може и етрополски.
6osi6 - майстор
bulhomes2 написа:
ако нямаш специален достъп до външен въздух, вентилатора ти в банята през по-голямата част от работата си само ще харчи ток. Ще изкарва само толкова въздух, колкото успее да влезе през затворената входна врата и дограмите.
Зависи как е изпълнена вентилацията. В новото строителство има отделни въздуховоди ф/150 в частите за общата инсталация. Тя завършва като комин на покрива и ако се остави отвор някъде по-долу, ще си има циркулация. Обаче тогава се чуват по изразително други шумове идващи от нея :supz: Иначе си прав, тия вентилатори и абсорбатори са само за украса, ако не влиза въздух от някъде.
ribnikolaevi - майстор
lux_e_on написа:
Ако искаш безшумен испански,ако не може и етрополски.
Какво искаш да кажеш колега, бъди по-конкретен?
bulhomes2 написа:
Градски, не вярвам да бързаш с ремонта. От бая време го правиш (май). Предлагам ти да изчакаш 2-3 седмици. Днес ми дойдоха ламарините за едни мини рекуператорче, което мисля да правя за апартаменти.
Как вървят твоите разработки, градски?
bulhomes2 - майстор
Там където си режа ламарините сега е кучи студ и гледам да си намеря друга работа.
lux_e_on - специалист
Искам да кажа точно каквото си прочел колега.Ако искаш безшумен вентилатор си вземи испански-Cata-безшумен е защото няма лагери,а втулки и защото е испански.Ако държиш на лагерите-уж японски били-си купуваш етрополски ммоторс ,но пък не е много безшумен.Миналата седмица заложих на лагерите и избрах българското и както вече споменах не е много безшумен.Иначе си намираш представител на ATC и си купуеаш белгийски или немски,но за поне двойна цифра-от 100кинта нагоре.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря ти за включването, но явно не си прочел темата и не си наясно какъв ми е проблема. За желанието да помогнеш :partyman:
lux_e_on - специалист
ribnikolaevi написа:
Та - спеделете ако знаете за разни по-разджиджани вентилатори. И за да е по-гадно, трчбва да е окомплектован с датчик за влага, пзк ако може и с таймер.

http://www.technopolis.bg/b2c/details/8 ... -E-100-GTH

Даже и дисплей си има....
ribnikolaevi - майстор
Набелязъл съм го за проверка този ... Само цената малко ... че ми трябват 3 броя ...
В Техноплис цената е 174 лв, засега го намерих с 20 лв по-евтино в друга фирма. Но и тя не е вносителя - искат ден за доставка, което значи че го взимат от друг :?: ... А кой ли е този друг. Някой може ли да подшушне :?
ribnikolaevi - майстор
Харесах си е тия http://technobg.com/Вентилатор-за-баня- ... -10-ORIEME, но не се предлагат с датчик за влага и таймер. Сигурно мога да си добавя такива. От къде мога да си взема подходящи?
Моля и за схема на свързване?
Последна промяна от ribnikolaevi на пет фев 10, 2012 4:46 pm, променено общо 1 път.

Тема "Избор на вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: